Uittips zaterdag 5 september

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

Deze zaterdag biedt een scala aan mogelijkheden om erop te trekken. Recreatief zwemmen in het Helperbad ter ere van het 90-jarig bestaan, gezellig naar Kadepop, Dance Hardstyle in het Stadspark of een open dag bij VRIJDAG of in de wijk Vinkhuizen.

 • Helperbad: Open dag
  Het Helperbad viert vandaag haar 90-jarig bestaan met een uitgebreid programma, zoals onder andere de hele dag gratis recreatief zwemmen en spetterende zeemeerminshow.
  Lees ook: Het Helperbad bestaat negentig jaar
 • Groninger Smaakweekend
  Dit weekend wordt het eerste Groninger Smaakweekend gehouden in het stadshart van Groningen. Gisteren startte het weekend met het Big Taste Festival. Vandaag en morgen sluit Proeven in Groningen aan. Ook verzorgt openluchtbioscoop Zienemaan en Sterren zaterdagavond een culinaire hoofdfilm “Chef”.
  cc by sa 3.0 wikipedia commons laig
  Lees ook:
  Groninger Smaakweekend: Smullen in de Stad
  Groninger Smaakweekend voor fijnproevers
 • Dance & Hardstyle in the park
  Deze zaterdag vindt HET Dance & Hardstyle event plaats in het Stadspark met top DJ’s vanaf 15.00 uur.
  Voor de complete line-up en informatie: danceenhardstyleinthepark.nl
  Knipsel dance 2
 • Kadepop
  De tweede dag van het popfestival op het terrein van de EMG Faktors. Op het programma staan deze dag onder andere Typhoon, The Cool Quest en nog veel meer leuke bands. Het festival biedt ook andere leuke activiteiten en een FoodVillage, van lekkere hapjes tot een echt diner.
  Lees ook: Kadepop 2015: Het jaarlijks terugkerend popfestival
 • Open dag in Vinkhuizen
  De hele dag zijn er leuke activiteiten op verschillende locaties in de wijk. ’s Morgens is er een informatiemarkt en ’s middags zijn verschillende instanties geopend met workshops, muziek, dans, een kopje koffie en zoveel meer.
  Lees ook: Open dag van Vinkhuizen
 • Bij Vrijdag: Open Huis
  Zowel zaterdag en zondag zijn het Open Huisdagen bij Vrijdag. Tijdens beide dagen zijn bij drie locaties muziek, theater en beeldende kunst. Er zijn onder andere open ateliers, workshops, presentaties, acts, concerten en nog veel meer. De locaties zijn geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.
  Lees ook: Open Huis bij VRIJDAG – Muziek, theater, beeldende kunst

Ook in de provincie zijn leuke activiteiten en evenementen, zoals onder andere:

 • De havendagen in Delfzijl
  Een haven boordevol schepen, doe-activiteiten en optredens van shantykoren. De Havendagen staat dit jaar in het teken van werk, onderwijs en vernieuwing. Het programma opent zaterdag om 10.00 uur.
  Voor meer informatie: havendagendelfzijl.nl
 • De Bloemencorso in Eelde
  Dit weekend vindt de bloemencorso van Eelde plaats met het thema: Time Machine. Zaterdag is de rondgang van de corsowagens en muziekkorpsen om 14.30 uur.
  Voor meer informatie: bloemencorso-eelde.nl.
 • Het Italiaanse weekend in Appingedam: “Venezia del Nord”
  Het oude stadscentrum van Appingedam is deze zaterdag omgetoverd in Italiaanse sfeer. Er zijn verschillende activiteiten zoals straattoneel, dans en muziek, heerlijke proeverijen, diverse andere kunst- en cultuuractiviteiten, kunstmarkt en braderie. Zaterdagavond geeft Sandra van Nieuwland, bekend van The Voice een gratis toegankelijk optreden van Sandra van Nieuwland in de jachthaven.
  Voor meer informatie: veneziadelnord.eu

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden