Open dag van Vinkhuizen

Foto: Google Maps

Zaterdag 5 september is de open dag in de wijk Vinkhuizen

De open dag vindt plaats op verschillende locaties in de wijk.

In de ochtend is er een informatie- en vrijwilligersmarkt. Op deze markt kunt u van alles te weten komen over vrijwilligerswerk, veiligheid in de buurt, gezond leven en bewegen voor mens en dier en waar u ideeën kunt achterlaten voor verbetering van de leefbaarheid, meldt de wijkwebsite.

Het ochtendprogramma is van 10.30 uur tot 13.00 uur. Het buurtpreventieteam, de bibliotheek, Centrum Jeugd en Gezin, SKSG, de Ideeënbank, WIJ Vinkhuizen, MJD, Slim Leven, NOVO, dierenartspraktijk Reitdiep, ’t Vinkhuys, De Wende en speeltuinvereniging Zuid zijn geopend om langs te komen.

In de middag zijn zes locaties geopend voor een leuk en gevarieerd programma, waaronder:

 • Speeltuinvereniging ZUID, waar ouders met kinderen zich kunnen vermaken in de speeltuin.
 • ’t VINKHUYS met een zeer afwisselend activiteitenprogramma. Er zijn diverse kraampjes, verschillende demonstraties of workshops. Een aantal cursusleiders zijn aanwezig voor uitleg van het ruime cursusaanbod.
 • PLATINA
  ZINN locatie Platina doet ook mee aan de Open Dag Vinkhuizen. Onder het genot van een kopje koffie of thee ontvangen de bezoekers informatie, is er gelegenheid voor een rondleiding en het bezichtigen van een appartement. Ook kunnen bezoekers op een groot beeldscherm meekijken met de activiteiten die in Platina plaatsvinden en zien bezoekers welke vrijwilligersvacatures worden geboden. Ook is er een proeverij van de dagelijkse warme maaltijden die in Platina geserveerd worden.
 • DE WENDE: Buurtcentrum de Wende presenteert het nieuwe aanbod voor het najaar van 2015. In het najaar worden verschillende cursussen verwacht. Ook wordt er gewerkt aan het aanbieden van diverse muziekactiviteiten. Er speelt een band, er is karaoke en er zijn diverse kraampjes en activiteiten.
 • De NOVO is geopend vanaf 13.00 uur met verschillende workshops, een doorlopend optreden van het Shantykoor en nog veel meer.
 • In de Vensterschool kunt u terecht bij STIP, het informatiepunt voor iedereen, waar je terecht kunt voor alles rondom, wonen, welzijn, zorg, meedoen en vrijwilligerswerk. De koffie staat klaar met een verrassing.
 • ’s Middags is de BSO open. Medewerkers van het SKSG zullen de bewoners en kinderen informeren wat ze allemaal doen.
 • Het zilveren hart is geopend om de sfeer te proeven van yoga en er kan gratis meegedaan worden met verschillende workshops.
 • Veldspaatflat
  Locatie de Veldspaat zet de deuren open voor de buurtbewoners. U bent van harte welkom om rond te kijken op de locatie en om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals: “Bewegen voor jong en oud enFietsen op de duofiets en nog veel meer. Verder is er een grabbelton voor de kinderen en in het restaurant wordt de Open-dag-hap geserveerd.

Locatie: Vinkhuizen
Wanneer: 5 september 2015
Tijdstip: 10.30 uur tot 16.00 uur.

Voor meer informatie: vinkhuizen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen