Groninger Smaakweekend voor fijnproevers

Foto: Marketing Groningen

In het weekend van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september 2015 wordt het eerste Groninger Smaakweekend gehouden in het hart van de Groninger binnenstad.

Er worden twee foodfestivals georganiseerd: ‘Proeven in Groningen’ en ‘Big Taste Festival.  Deze festivals zijn op loopafstand van elkaar, met als decor de historische universiteit.

Het Groninger Smaakweekend staat volledig in het teken van lekker eten en drinken. Bezoekers kunnen kennismaken met de betere restaurants van Groningen, onbekende gerechten proberen bij foodtrucks en op culinaire ontdekkingstocht langs diverse winkels en horecagelegenheden met de gratis routekaart ‘Ontdek Smakelijk Groningen’. Op zaterdagavond wordt tijdens de openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren op het Harmonieplein de foodfilm ‘Chef’ vertoond.

Foodfestivals met historisch decor
De twee festivals worden rondom de universiteit in de historische binnenstad van Groningen georganiseerd.

  • Het ‘Big Taste Festival’, een foodtruckfestival aan de Broerstraat (tegenover het Academiegebouw) met muzikale smaakmakers, is nieuw in Groningen. Het festival bestaat uit meer dan 25 foodtrucks die ieder hun eigen ‘signature dish’ serveren. Bandjes en dj’s zorgen voor de muzikale omlijsting.
  • ‘Proeven in Groningen’, op het Harmonieplein, is inmiddels een bekend fenomeen waar bezoekers kennis kunnen maken met Groninger horecagelegenheden. Tijdens deze achtste editie presenteren ruim 18 restaurants en andere horecagelegenheden zich aan het publiek, zijn er kookworkshops en vindt de verkiezing van het Kooktalent van het jaar 2015 plaats.

    Proeven Groningen 2014
    Proeven Groningen 2014

De zaterdag wordt afgesloten met de foodfilm ‘Chef’ tijdens de openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren op het Harmonieplein.

Ontdek Smakelijk Groningen
Op zaterdag 5 en zondag 6 september kunnen bezoekers op culinaire ontdekkingstocht door de Groninger binnenstad. De ‘Ontdek Smakelijk Groningen’ routekaart brengt 20 smakelijke winkels en horecagelegenheden in kaart waar bezoekers kunnen proeven van de smaken van Groningen.

De kaart is vanaf woensdag 26 augustus verkrijgbaar bij de VVV op de Grote Markt en bij de deelnemende horecagelegenheden.

Meer informatie over het Groninger Smaakweekend: www.toerisme.groningen.nl/smaak

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden