Open Huis bij VRIJDAG – Muziek, theater, beeldende kunst

Foto: Communicatie Vrijdag

Zaterdag 5 september en zondag 6 september houdt VRIJDAG van 13.00 – 17.00 uur de Open Huisdagen.

Op zaterdag is er muziek en theater en op zondag beeldende kunst. Kom doen, kijken en luisteren! tijdens de Open Huisdagen. Er zijn open ateliers, workshops, presentaties, acts, concerten, proeflessen, rondleidingen, informatie, inschrijven, eten en drinken, demonstraties en exposities.

Een feestelijke cabriobus rijdt zaterdag tussen de locaties, zodat je overal een kijkje kan nemen. Kinderen kunnen meedoen aan een leuke speurtocht. En schrijf je je tijdens het Open Huis in, dan maak je onder meer kans op korting.

De locaties
Muziek is in de Sint Jansstraat 7, theater in de Noorderbuitensingel 11 en beeldende kunst aan de Walstraat 34. Meer informatie vind je op www.bijvrijdag.nl.

Waar gebeurt wat?

 • Muziek – Locatie Sint Jansstraat zaterdag 5 september 13.00 – 17.00 uur

  De hele middag zijn er verschillende optredens van saxofoonensemble de Saxtatics en leerlingen die prachtig de dwarsfluit kunnen bespelen.

  In de leskamers ontmoet je docenten met hun instrumenten. Neem een kijkje bij de Jonge Pianisten Club of het Kinderkoor van VRIJDAG en oefen even mee. Docenten geven advies en informatie over het muziekaanbod van VRIJDAG.

 • Theater – Locatie Noorderbuitensingel zaterdag 5 september 13.00 – 17.00 uur

  ’s Middags spelen er meerdere voorstellingen voor en door kinderen, jongeren en volwassen. Onder andere; ‘Ik ben niet bang’, ‘Ik heb gezwegen’ en ‘My Family’. Iedereen is van harte welkom bij allerlei open lessen. Theaterdocenten geven informatie over de cursussen.

 • Beeldende kunst – Locatie Walstraat zondag 6 september 13.00 – 17.00 uur
  In De Kelder is de opening van een expositie van NOVO-kunstenaars.
  In het grafieklokaal werken voormalige docenten van het GR-ID, zij geven vanaf september hun cursussen bij VRIJDAG. Ze demonstreren grafiektechnieken waaronder houtdruk, zeefdruk en lithografie.
  In alle ateliers zijn docenten en cursisten aan het werk.

  Er zijn demonstraties van onder meer weven, hakken in hout, boetseren en modevormgeving.

De kinderen kunnen zich nog een keer uitleven in het oerwoud van VRIJDAG. De hele middag is er Vrije Inloop met allerlei spannende activiteiten.

Amateurkunst
Amateurkunstenaars en -instellingen zijn welkom  op zaterdag in de Sint Jansstraat en zondag aan de Walstraat. Vrijdag is aanwezig voor advies, tips en informatie.

VRIJDAG heeft drie locaties: VRIJDAG Noorderbuitensingel (voorheen Prinsentheater), VRIJDAG Walstraat (voorheen BK050) en VRIJDAG Sint Jansstraat (voorheen Muziekschool).

Persfoto nieuwe cursussen

Voor meer informatie: bijvrijdag.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden