Uittips zaterdag 19 september

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Hardscarf

Een heerlijke dag vol met leuke activiteiten en evenementen. Gezellig eten, entertainment, een prachtige bijzondere kloosterwandeling of heerlijk swingen. Het kan allemaal deze dag. Ondanks dat het lijkt dat de zomer voorbij is zijn er nog tal van leuke evenementen om naar toe te gaan.

 • Rrrollend Groningen: Driedaags Foodtruckfestival
  De tweede dag met lekker eten, hapjes, drankjes, theater en entertainment tijdens dit gezellige festival: Rrrollend Groningen. Een succes in 12 steden in Nederland.
  Lees ook:  Rrrrollend Groningen: Foodtruckfestival in ’t hart van de stad
  Deze dag start om 12.00 uur tot 23.00 uur.
 • Holland WebWeek
  Het Ebbingekwartier staat nog tot en met vandaag in het teken van de Holland WebWeek. Het vierdaagse Online- en ICT festival in Groningen met onder andere de Finale van de Battle of the Schools en 100 meiden gaan leren programmeren in de Festivaltent. Buiten wordt volop geëxperimenteerd met drones. De rode draad van het festival is “Tomorrow’s way of life”.
  Het volledige programma vandaag is na te lezen via www.thwwg.nl.Lees ook: De Holland WebWeek en de Hanzehogeschool Groningen
 • De Paraview Spirituele Paranormaalbeurs
  De beurs is voor mensen die willen kennismaken met spiritualiteit, paranormale zaken en diverse alternatieve geneeswijzen. Tegelijkertijd vindt een sieradenbeurs plaats op dezelfde locatie.
  Op zaterdag 19 september is de beurs geopend van 12.00 – 17.30 uurLees ook: Paraview Spirituele Paranormaalbeurs
 • Middeleeuwse kloosterwandeling
  Een bijzondere wandeling waarbij de deelnemers verrast worden met theater, muziek, zang en meer. De wandeling passeert de kerk van Leegkerk waar cisterciënzermuziek te beluisteren is en eindigt in Aduard. Bijzonder is dat met de nieuwste interactieve 3D-app je het klooster in Aduard kunt herleven. Ter plaatse kan zelfs virtueel door het kloostercomplex gelopen worden.
  Lees ook: Middeleeuwse kloosterwandeling
  WvA Campagnebeeld Aduard 3D liggend
 • Doe Alsof je thuis
  Doe Alsof je thuis bent in de Basement van VRIJDAG. Een open microfoon staat ter beschikking van het publiek.Deze avond is iedereen welkom om zijn stem en creatie te tonen aan ieder die komt. Poëzie, spoken word, een short story, of waar je je stem maar voor zou willen gebruiken. Ook is er een open expo, als iets wilt laten zien in plaats van te laten horen. Iedere is vrij om iets neer te zetten. “Het publiek maakt dus het programma, en het programma is het publiek!”, meldt Vrijdag.
  De avond begint om 19.30 uur en de entree is €1,50.
 • 40UP in De Oosterpoort
  Een feest voor iedereen die houdt van gezelligheid en dansen. 40UP richt zich op mensen boven de veertig, maar is geschikt voor alle leeftijden.
  Het muzikale recept: “Lekker dansbaar”. Klassiekers afgewisseld met moderne hits. Een DJ gekoppeld aan een VJ show verzorgd de avond.
  Het feest is in de Oosterpoort om 21.00 uur.
  Lees ook: 40UP in de Oosterpoort

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden