Middeleeuwse kloosterwandeling

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

De opening van ‘Het wonder van Aduard’, een project waarmee de kloostergeschiedenis tot leven komt, vindt plaats op zaterdag 19 september.

Bijzonder is dat met de nieuwste interactieve 3D-app je het klooster in Aduard kunt herleven, dus neem je smartphone of tablet mee. Ter plaatse kan zelfs virtueel door het kloostercomplex gelopen worden.

Kloostertocht
Onderdeel van deze feestelijke opening is een unieke kloostertocht van bijna dertien kilometer. Deze wandeltocht volgt nagenoeg de oude route die de Cisterciënzermonniken tussen Groningen en Aduard liepen. De wandeling voert langs verschillende historische belangrijke plekken voor zowel de stad Groningen als het oude klooster in Aduard.

De kerk van Leegkerk
Deelnemers worden tijdens de wandeling verrast met theater, muziek, zang en meer. De wandeling passeert de kerk van Leegkerk waar cisterciënzermuziek te beluisteren is.

De wandeling eindigt in Aduard. Hier stond ooit het grootste cisterciënzerklooster van Noordwest-Europa. Het kloostercomplex is bijna geheel als ruïne onder de grond verdwenen. In Aduard wacht de wandelaars als hedendaagse pelgrims een warm welkom. De kloostertocht eindigt op het Kaakheem, waar een dorpsfeest in middeleeuwse sferen plaatsvindt.

Startschot
Tussen 10.30 uur en 11.00 uur kunt u zich met uw bewijs van inschrijving melden bij de organisatie op het Martinikerkhof, waarna u een routebeschrijving ontvangt.  Rond 11.00 uur wordt het startschot gegeven. Deelnemers ontvangen vooraf via e-mail een GPX-file.

Voor meer informatie: blgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen