De Holland WebWeek en de Hanzehogeschool Groningen

De Holland WebWeek Groningen (THWWG), het 4-daagse ICT/online festival vindt plaats van woensdag 16 september tot en met 19 september 2015 rond het Ebbingekwartier in de stad.

De Hanzehogeschool Groningen is een actieve partner van de Holland WebWeek Groningen (THWWG).

Het doel van het festival is om (jonge) mensen te laten zien dat er op ICT-gebied een fantastische toekomst voor ze is weggelegd in Groningen.

De creatieve/ICT/online industrie van Groningen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijk economisch speerpunt. Er werken naar schatting inmiddels meer dan 6000 mensen in deze sector in en rondom Groningen.

Er zijn vele succesvolle start-ups in het Noorden, die ook nationale en internationale uitstraling hebben.

Grotere rol ICT in onderwijs
Op 17 september is er een boeiend programma over het thema ‘education’. Ambassadeur en dagvoorzitter van het thema Education is de teamleider van de bacheloropleiding Communicatie, Annemieke ter Borg. Ook Hanze-communicatiedocent Frank Jansen treedt op als gastspreker.
 
Gamehal van het Noorden
Op zaterdag 19 september presenteren ICT/online/game bedrijven en –opleidingen zich aan het brede publiek:

  • In één dag leren 100 meiden programmeren;
  • De finalisten van Startop050 treden op;
  • De ‘Gamehal van het Noorden’ wordt geïntroduceerd; hier geven ook studenten van de Hanze-opleiding (major) Game Design & Development acte de présence geven.

Battle of the Schools
Tijdens de ‘Battle of the Schools’ strijden mbo- en hbo- scholen uit Noord-Nederland 48 uur non-stop tegen elkaar. Hierbij gaat het om de eer de beste te zijn, maar vooral om het ontwikkelen van een topproduct of oplossing voor echte cases die door het bedrijfsleven zijn ingebracht. Vanuit het Instituut voor Communicatie, Media & IT worden twee teams van studenten afgevaardigd.

Voor meer informatie: www.thwwg.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen