Smartphone niet langer standaard onderdeel van inboedelverzekering

Foto: davidmbusto CC BY 2.0

Smartphones hebben de reputatie om wel eens uit de handen of broekzak te vallen, of op de grond of in het toilet. Een telefoon die niet meer (goed) functioneert door waterschade of een flinke barst in het scherm, komt dan ook helaas vaker voor dan je lief is. In dit soort gevallen is het een geruststelling dat je telefoon is meeverzekerd met de inboedel, mocht er binnenshuis iets mee gebeuren. Al is hier bij een paar verzekeraars verandering in gekomen.

Smartphone niet langer automatisch meeverzekerd

Aangezien het lastig is om aan te tonen of schade aan een telefoon binnen- of buitenshuis is ontstaan, hebben een aantal verzekeraars er voor gekozen de smartphone uit de dekking van de inboedelverzekering te halen. De laatste jaren werd steeds meer smartphone gerelateerde schade geclaimd, waardoor verzekeringsmaatschappijen de noodzaak zagen de voorwaarden voor de inboedelverzekering aan te passen. Ten minste vijf verzekeraars hebben de smartphone uit de dekking van hun inboedelverzekering gehaald. Deze verzekeraars hebben de polis aangepast, zodat schade aan een smartphone alleen nog gedekt wordt wanneer dit het gevolg is van oorzaken zoals brand, storm en diefstal.

Bescherm je smartphone zo goed mogelijk

Het afsluiten van een speciale verzekering voor je smartphone wordt met het wegvallen van de dekking via de inboedelverzekering een interessante optie. Aanbieders zoals Simplesurance richten zich al langere tijd op verzekeringen specifiek voor smartphones en andere elektronische apparaten. Wel zo handig, want vooral bij grote evenementen en festivals zoals Gronings Ontzet en festival Noorderzon, is de kans aanwezig dat de telefoon in de drukte uit je hand wordt gestoten of dat er in de gezelligheid een biertje overheen gaat. Geen zin om onnodig risico te lopen? Laat dan je telefoon thuis.

Mocht je toch je smartphone mee willen nemen, zorg er dan voor dat de telefoon niet op de grond kan vallen door hem bijvoorbeeld aan een koord om je nek te dragen. Daarnaast kan een screenprotector of hoesje uitkomst bieden ter bescherming tegen barsten en krassen. Ook zijn steeds meer telefoons waterbestendig, zo hoef je nooit bang te zijn dat een omgestoten drankje direct het einde van je smartphone betekent.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden