Programma van Groningens Ontzet bekend

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Jan Eggens}

Het programma van de activiteiten in het kader van Groningens Ontzet op maandag 28 augustus zijn bekendgemaakt door de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken (KVvV).

De activiteiten beginnen met de opening van de kermis op de Grote Markt op dinsdag 22 augustus. De activiteiten worden afgesloten met het traditionele vuurwerk op maandag 28 augustus om 22.30 uur.

Programma voor Groningens Ontzet 2017

  • Zaterdag 26 en zondag 27 augustus: Vestingdagen Groningen 1671 in het Scheepvaartmuseum
  • Zaterdag 26 en maandag 28 augustus: Muziekttheater Bommen Berend in respectievelijk USVA en Der Aa Theater
  • Zondag 27 augustus om 20.00 uur is het NNO 28 Augustusconcert om 20.00 uur op de Vismarkt

Programma maandag 28 augustus

Op maandag 28 augustus, ook Bommen Berend genoemd, start de dag rond 8.30 uur met plechtigheden bij de buste van Carl von Rabenhaupt. Vervolgens leggen de burgemeester van Groningen, de Commissaris van de Koning en de voorzitter van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken een krans bij de buste en tot slot wordt het Grunns Laid gezongen.

Om 9.00 uur luiden de klokken van de Martinitoren. Vervolgens is vanaf 09.30 uur de traditionele paardenkeuring op de Vismarkt.

Verder staat er op het programma de hele dag concours hippique op de drafbaan in het Stadspark, is de jaarlijks terugkerende 28 augustus Rede lezing met Freek de Jonge als spreker en is een springkussenfestijn op de Vismarkt van 13.00 uur tot 18.00 uur. Ook richt Groningen Airport Eelde een DroneHub in op de Vismarkt, waar spectaculaire Drone-demonstarties zullen plaatsvinden.

Ook zijn er kinderactiviteiten op de Reitemakersrijge en diverse activiteiten op de Hoge en Lage der A en Westerhaven. Verder is er voor het eerst een IT-Hoek op het Lager der Aa, waar kinderen kennis kunnen maken met programmeren en virtual reality.De traditionele drakenbootrace start om 13.00 uur.

Het programma is voor alle leeftijden, Stadjers, Ommelanders en bezoekers van de Stad

Voor het complete programma: www.volksvermakengroningen.nl of download de app ‘bommen berend‘.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen