Feestelijke opening grootste blaashal over zand in Nederland van Beach Volley Club Groningen

21 okt , 12:40 Nieuws
opening hal bvcg hr 21
via Beach Club Groningen
De nieuwe blaashal van Beach Volley Club Groningen (BVCG) zondag feestelijk geopend door wethouder Inge Jongman van Sport. Deze indoor beachlocatie met maar liefst vijf beachvolleybalvelden is uniek in Nederland. Het is de grootste blaashal over zand die er in ons land is te vinden
"De ambitie van Beach Volley Club Groningen is om gedurende het hele kalenderjaar de beachvolleybalsport uit te kunnen oefenen. Door de plaatsing van de blaashal kunnen velen hun geliefde sport ook in de wintermaanden blijven uitoefenen", aldus Karlijn Toebast voorzitter van BVCG.
“De indoor beachlocatie op Sportpark Coendersborg is een welkome aanvulling op het Groninger sportklimaat", zegt wethouder Inge Jongman. “Beachvolleybal is geschikt voor jong en oud. De nieuwe accommodatie kan, net zoals de zomermaanden, gebruikt worden door leden, bedrijven, mensen uit de buurt, scholen en overige maatschappelijke organisaties. Hiermee is de blaashal een mooie locatie ter bevordering van sport, bewegen en het ontmoeten van mensen onderling.”
In Nederland staat nergens een blaashal van dit formaat over zand. Het is daarmee ook de grootste overdekte zandbak van Nederland. “De investering voor deze blaashal hebben we zelf gerealiseerd door het verkopen van lidmaatschappen en het verkrijgen van landelijke en gemeentelijke subsidies. Het is echt geweldig dat het ons gelukt is de financiering rond te krijgen, zodat de blaashal nu in Olympisch jaar 2024 in gebruik genomen kan worden en wie weet komen de toekomstige olympiërs straks uit Groningen”, zegt Toebast.
Beach Volley Club Groningen heeft nog ruimte voor nieuwe leden. 
(Fotobijschrift: Openingswedstrijd WinterBeach bij BVCG Coendersbeach)