FC Groningen verliest thuis van FC Utrecht

21 okt , 10:40 Sport
20150404 101540 resized 715x408 fc groningen
Jan Buurma
FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht verloren met 0-1.
Zowel Groningen als utrecht hadden kansen in het eerste kwartier. Het was echter Yoann Cathline die de 0-1 scoorde via de binnenkant van de paal na 19 minuten spelen. Ondanks verschillende pogingen om de stand op gelijke hoogte te brengen stond het bij rust 0-1 voor FC Utrecht.
Na rust had Groningen opnieuw veel balbezit. De eerste kans was voor invaller Brynjolfur Willumsson maar zijn inzet eindigde in de handen van keeper Michael Brouwer. Ook in het laatste kwartier probeerde Groningen de gelijkmaker te maken, maar dit lukte niet. Een vrije trap van ongeveer 20 meter van Bacuna eindigde op de vuisten van de Utrechtse keeper.
Het was het vierde verlies op rij voor FC Groningen en staat met negen punten op de dertiende plek in de Eredivisie.
Volgende week zaterdag 26 oktober speelt FC Groningen uit tegen Fortuna Sittard.