Helperzoomtunnel vanaf vandaag, vrijdag 3 april geopend

Foto: De Redactie

De Helperzoomtunnel is vanaf vandaag, vrijdag 3 april opengesteld voor verkeer.

De Helperzoomtunnel is een verbinding voor auto’s, fietsers, bussen en hulpdiensten tussen Helpman/Coendersborg en de wijken aan de oostzijde van het spoor, Europapark, De Linie en De Oosterpoortbuurt. Vrachtwagens mogen er niet doorheen.

De bouw van de Helperzoomtunnel startte in 2018. In de zomer van 2019 werd het tunneldeel succesvol op zijn plek onder het spoor geschoven.

Esperantokruising

De Helperzoomtunnel komt in de plaats van de spoorwegkruising bij de Esperantostraat, die om veiligheidsredenen moet sluiten. Bij deze spoorwegovergang tussen het Hoofdstation en station Europapark passeren de treinen vanuit en richting Assen, Winschoten en Duitsland. Komend jaar komt er tussen het Hoofdstation en station Europapark een vierde spoor, zodat hier nog meer treinen gaan rijden.

Fietstunnel Esperantokruising

In de toekomst komt er ter hoogte van de Esperantokruising een fietstunnel onder het spoor. De opening daarvan is naar verwachting in 2025. In de tussenliggende jaren kunnen voetgangers en fietsers het spoor kruisen bij het Herewegviaduct, de fietstunnel bij station Europapark en de nieuwe Helperzoomtunnel.

Lees ook: Spoorwegovergang Esperantokruising vanaf 4 april definitief dicht

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden