Derde stakingsdag UMCG op 25 november bij geen CAO-akkoord

Foto: De Redactie

Medewerkers van de universitaire ziekenhuizen (umc’s), waaronder het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaan 25 november opnieuw staken, als werkgeversorganisatie NFU niet in gesprek wil over de werkdruk en het personeelstekort. Dat laten vakbonden FNV, FBZ, LAD en CNV maandag weten.

Het zou de derde stakingsdag in de academische ziekenhuizen in korte tijd worden. Ook op 28 september en 26 oktober staakten de ziekenhuizen.

De partijen kunnen het al langer niet eens worden over de loonverhoging voor personeel en ook vinden de vakbonden dat er te weinig wordt gedaan aan de werkdruk. Vakbond NU’91 ging als enige wel akkoord met het cao-voorstel van NFU.

Eind september maakte het kabinet bekend dat er extra geld komt voor het verhogen van de salarissen in de zorg. De werkgeversorganisatie wil dat alle bonden opnieuw langskomen om het te hebben over de besteding van dat geld. “Dit met als doel om met elkaar voor alle umc-medewerkers een goede aanvulling op het cao-akkoord te bereiken.” De vakbonden zijn “bereid te praten, maar dan niet alleen hierover”, aldus FNV-bestuurder Elise Merlijn. “Nu het aantal coronabesmettingen oploopt, neemt de werkdruk alleen maar verder toe. Daar moet een oplossing voor komen.”

Zondagsdiensten

Medewerkers van de acht academische ziekenhuizen in Nederland – UMC Groningen, het Amsterdam UMC, het VU Medisch Centrum (ook in Amsterdam), het Erasmus MC in Rotterdam, het LUMC in Leiden, Maastricht UMC+, het Radboudumc in Nijmegen en UMC Utrecht – willen opnieuw op donderdag 25 november ‘zondagsdiensten’ draaien. Dat betekent dat ze alleen spoedzorg leveren. Daaronder valt ook de coronazorg.

Lees ook: 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen