“Stadspartij 100% voor Groningen”: Nieuwe naam van De Stadspartij, 100% Groningen en Sportpartij

dec 20 2021, 14:35 Gemeenteraadsverkiezingen
stadspartij 100 voor groningen logo
Na de aankondiging eind november dat De Stadspartij, 100% Groningen en de Sportpartij gezamenlijk deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing volgend jaar, is de nieuwe naam van de partij bekend gemaakt: "Stadspartij 100% voor Groningen".
De naam voor de nieuwe grote lokale partij is unaniem gekozen door de Algemene Ledenvergadering, evenals het nieuwe logo, de slogan 'Zet Groningers op 1' en de top twaalf van de kandidatenlijst.
"Wij zijn ontzettend trots dat het ons, met deze drie partijen, gelukt is om samen te gaan. Tegen de landelijke stroming van afsplitsingen, onderling wantrouwen en ruzies in. En dat in onze mooie gemeente Groningen, zegt Amrut Sijbolts, lijsttrekker en fractievoorzitter.
De komende weken wordt hard gewerkt aan een nieuwe website en het samenvoegen van de verschillende sociale mediakanalen. Na de kerstvakantie moet alles “in de lucht zijn".
Yaneth Menger, huidig raadslid en fractievoorzitter van 100% Groningen: “Iedereen binnen onze nieuwe partij heeft er veel zin in. Het gevoel is top en we gaan ervan uit
dat we na 16 maart komend jaar een grote lokale partij van betekenis zijn".
De slogan “Zet Groningers op1" is samen met het nieuwe logo straks terug te zien op posters, flyers en op de sociale media om zoveel mogelijk kiezers te bereiken is.
Glenn Pinas van de Sportpartij kijkt uit naar de komende verkiezingscampagne: “Het is mooi dat de Sportpartij een onderdeel is geworden van “Stadspartij 100% voor Groningen”. Wij zijn nu de enige partij die sport echt serieus neemt. Zet Groningers op 1. Voor een gezonde en sportieve stad want daar hoort sport sowieso bij".
“Stadspartij 100% voor Groningen” heeft hoge ambities: "Deelnemen aan het nieuw te vormen college en minimaal één wethouder te leveren. Daarom: #Zetgroningersop1!"
Lees ook: