Stadspartij en 100% Groningen samen verder als één partij

Foto: Eigen foto

De Stadspartij en 100% Groningen gaan samen verder als één lokale partij in de gemeente Groningen. Dat hebben beide fracties besloten tijdens een extra Algemene Ledervergadering van beide partijen die donderdagavond afzonderlijk van elkaar plaatsvond.

Ze nemen gezamenlijk deel als één lokale partij aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Samen hebben ze nu vier zetels in de gemeenteraad en hebben de ambitie om door te groeien naar minimaal zes zetels en deelname aan het volgende college.

Sijbolts lijsttrekker

Stadspartij fractievoorzitter Amrut Sijbolts zal als lijsttrekker de kar gaan trekken. “Ik ben ongelooflijk trots. We gaan nu samen met 100% Groningen de verkiezingen in nadat we in 2018 al samengingen met de lokale partijen van Haren en Ten Boer. Hiermee kunnen we onze inwoners van wijken en dorpen optimaal vertegenwoordigen”, zegt Sijbolts.

100% Groningen Fractievoorzitter Yaneth Menger vervolgt: “Ik ben blij dat het in relatief korte tijd gelukt is om voortaan samen verder te gaan. Groningen heeft de behoefte aan een grote lokale partij en minder versplintering. Alleen zo kunnen we lokaal onze inwoners het beste vertegenwoordigen”. Voormalig 100% Groningen oprichtster Marjet Woldhuis laat weten de samenvoeging van beide partijen voor de volle 100% te steunen.

Lokale politiek

De nieuwe partij is divers en volgens de fracties een afspiegeling van de Groningse samenleving. De Stadspartij en 100% Groningen willen door het samengaan de versplintering in de lokale politiek tegengaan. De twee partijen willen één blok vormen tegen vooral de landelijke politieke partijen in de raad die aangestuurd worden door Den Haag en weinig oog en gevoel hebben voor wat er echt in de wijken en dorpen aan de hand is.

“Door het samengaan wordt onze slagkracht en slagvaardigheid vergroot waarbij het belang voor onze inwoners, ondernemers en verenigingen voorop staat”, besluiten Sijbolts en Menger.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen