Montage van We’ll Meet Again

https://www.youtube.com/channel/UChPXh8IeQhjZsCknDX6d19w

Muzikanten en vanuit Stad en Ommeland brachten op Bevrijdingsdag, 5 mei, arrangementen van van Reinout Douma van het Noordpool Orkest het nummer We’ll Meet Again van Vera Lynn ten gehore. Samen doorbraken zij de stilte op Bevrijdingsdag en brachten ze een hommage aan de vrijheid.

Van de bijna vijfhonderd ingezonden filmpjes van deelnemers werd een montage gemaakt, die op donderdag 21 mei om 12.00 uur in première gaat.

Meer dan 1100 deelnemers

Vanuit de tuin of vanaf het balkon tot en met het dak van het Groninger Forum en de Stadsschouwburg. Met meer dan 1100 deelnemers, waaronder ensembles en solisten, musici en dansers, georganiseerde en ongeorganiseerde podiumkunstenaars en jong en oud was het een groot succes.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers Karin Noeken van De Wijk De Wereld en De Steeg en Reinout Douma van het Noordpoolorkest waren ontroerd door het enorme aantal ingezonden filmpjes van deelnemers. Het is niet gelukt, gezien het grote aantal inzendingen, om alle beelden te verwerken.

Op Hemelvaartsdag ging de video om 12.00 uur in première.

Deelnemende instellingen

Deelnemende instellingen, musici en artiesten: Noordpool Orkest, De Wijk De Wereld, SPOT Groningen, Theater de Steeg, het Noord Nederlands Orkest, Bab Ad-daar, Het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Martiniplaza, het Prins Claus Conservatorium, Haydn Jeugd Strijkorkest, Forum Groningen, Vrijdag, Bert Visscher, Wia Buze, Izaline Calister, Marlene Bakker, Mo Yussuf Bos, Zuhauze, Marcel Hensema, Arnold Veeman, Frank den Hollander, Arno van der Heyden, Jan Henk de Groot, Erwin de Vries, meer dan 1100 deelnemers uit Stad en Ommeland en vele anderen.

Lees ook: ‘We’ll meet again’: hommage aan vrijheid vanaf bordes Stadsschouwburg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden