Uittips voor zaterdag 28 november

Foto: Jan Buurma

De Stad in tijdens het Pietenspektakel en swingend eindigen in de Stad, met nog veel tips er tussen in.

Pietenspektakel
Deze zaterdag, maar ook morgen zetten Pieten de binnenstad van Groningen op zijn kop, zowel zaterdag 28 als zondag 29 november is het Pietenspektakel in de binnenstad, meldt uit.groningen
De binnenstad is gevuld met Pieten tijdens het Pietenspektakel, waar kun je ze vinden? De vele Pieten hebben zakken vol pepernoten en zetten letterlijk de binnenstad op stelten.

Jonge Hartenfestival
Met ruim 25 voorstellingen zijn we op de laatste dag aangekomen van het negendaagse festival Jonge Harten. Het festivalthema is “Play”. Ook is er een eigen Festival Lab waar studenten het gedrag van ‘festivalbewoners’ onder de loep nemen.
Voor meer informatie: jongeharten.nl

IDFA in Groningen
Dag 2 van het het driedaags festival, dat in het teken staat van prachtige documentaires. Een pocketeditie van het documentaire-filmfestival, IDFA, het International Documentary Filmfestival Amsterdam toont meer dan 25 documentaires in drie dagen, zoals onder andere Mavis Staples en Janis Joplin.
Voor meer informatie: Groninger Forum
Lees ook: IDFA 2015 in Groningen

World Press Photo 2015
De mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar. De Der Aa-kerk vormt het decor van de fototentoonstelling World Press Photo. De tentoonstelling is te zien tot en met 13 december.
Het volledige programma, meer informatie en actuele openingstijden zijn te vinden op wpfgroningen.nl.
Lees ook: Winnende foto’s World Press Photo 2015 in de Der Aa-kerk

Joris Laarman Lab
In het Groninger Museum is de expositie Joris Laarman Lab- Experimenten tussen kunst, wetenschap en technologie. Een expositie is te zien met vernieuwende werken van Joris Laarman. Voor meer informatie: Groninger Museum.

Noorderlicht Fotogalerie
Carlos Spottorno-Wealth Management & The Pigs
Wat maakt de rijken rijker? De Noorderlicht Fotografie toont twee projecten van de Spaanse documentaire fotograaf Carlos Spottorno, die zijn maatschappijkritiek brengt met humor en satire. Voor meer informatie: noorderlicht.com

De Dijk in Oosterpoort
De Dijk geeft om 20.00 uur een concert in de Oosterpoort. De band uit de vaderlands popscene speelt stevige, op rock en soul geschoeid repertoire en hartstochtelijke teksten. Voor meer informatie: oosterpoort.nl

Saturday Night Fever XXL
De beste 70’s, 80’s en 90’s met een line-up die er wezen mag. Glennis Grace, Jeroen van Inkel, Belle Perez, Tino Martin, DJ Oortje en Peter van der Linde (host van de avond). De 11e editie vindt plaats in Martiniplaza vanaf 22.00 uur. Voor meer informatie: huizemaas.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden