Jonge Harten Theaterfestival: 18e editie

Foto: Stichting Jonge Harten

Het Jonge Harten Theaterfestival in Groningen  presenteert van 20 tot en met 28 november meer dan vijfentwintig vernieuwende voorstellingen van jonge theatermakers uit binnen- en buitenland.

Jonge Harten viert in november zijn achttiende verjaardag en bereikt de volwassenleeftijd. De organisatie zet daar een duidelijk festivalthema tegenover: ‘PLAY‘.

Met het thema ‘PLAY’ daagt Jonge Harten haar bezoekers uit te blijven spelen en experimenteren en los te komen van de fast-forward succesmodus waarin de huidige generatie jongeren leeft.

Festivalthema
Het festivalthema ‘PLAY’ past goed bij de werkwijze van de theatermakers die Jonge Harten op haar festival presenteert. Zo gaat de net-afgestudeerde Julie Cafmeyer ‘in therapie’ op Jonge Harten met haar publiek als raadgever.

De Therapie is een eigen productie van Jonge Harten, net als Missie Marquez, een voorstelling van Karlijn Kistemaker die tijdens drie salonavonden haar publiek deelgenoot maakt van haar reis door het boek Honderd Jaar Eenzaamheid.

Programmering
De Vlamingen Alexander Vanturnhout en Bauke Lievens openen het festival op vrijdag 20 november met het veelbesproken stuk Aneckxander, een acrobatische voorstelling als ode aan de onvolmaaktheid.

En waar het leven bij elkaar gehouden wordt door uppers, hypes, trends, topics, pop-ups en andere vormen van happiness, spelen de theatermakers van KOBE op Jonge Harten A soft play; een performanceattractie waarin deze honger naar pret en plezier tegen het licht wordt gehouden.

Circusgezelschap Silver Lining uit Londen staat op het festival met een voorstelling waar het spelplezier vanaf druipt.

Theater & meer
Naast theatervoorstellingen biedt het Jonge Harten Theaterfestival 2015 nog veel meer. Het festival heeft haar eigen Festivalhart in de Oosterstraat 13a: een bruisend festivalhart met een eigen café en muziekprogrammering. Ook worden er films van jonge theatermakers getoond en nemen studenten in het Festival Lab het gedrag van ‘festivalbewoners’ onder de loep.

Over Jonge Harten
Tijdens het Jonge Harten Theaterfestival staat Groningen negen dagen lang in het teken van theater! Een festival om jonge theatermakers te ontdekken, maar ook met muziek, dans en andere vernieuwende performances. Jonge Harten heeft een bruisend festivalhart in de Oosterstraat 13a.

Zie voor het volledige programma: www.jongeharten.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden