IDFA in Groningen 2015

Foto: Groninger Forum

De pocketeditie van Internationale Documentary Festival Amsterdam (IDFA) vindt ook dit jaar weer plaats in het Groninger Forum.

Dit jaar kan er zelfs drie dagen genoten worden van verschillende documentaires van vrijdag 27 november tot en met zondag 29 november.

IDFA Groningen
IDFA in Groningen start vrijdag 27 november met de openingsfilm ‘Boudewijn de Groot – Kom Nader’.
Op zaterdag 28 november staat één zaal in het teken van muziekdocumentaires, in een andere zaal worden de ‘best of fests’, documentaires die op internationale festivals hoge ogen scoren, vertoond.
Op zondag 29 november kunnen bezoekers zich onder meer een verrassingsprogramma laten voorschotelen met ‘IDFA’s Audience Favorites’: de hoogst beoordeelde documentaires van het Amsterdamse documentairefestival.

Openingsfilm: Boudewijn de Groot – Kom nader
In deze openingsfilm neemt zanger Boudewijn de Groot tijdens een concert afscheid van de liedjes waarmee hij in de afgelopen vijftig jaar de hitlijsten bestormde. Regisseur Suzanne Raes is zowel bij de opening als bij de voorstelling zaterdagochtend aanwezig, meldt Groninger Forum.

IDFA 2015 in Groningen presenteert ook een veelzijdig muziekprogramma. Er zijn zes prachtige muziekdocumentaires uitgekozen die te zien zijn op tijdens het driedaagse IDFA.

Het complete programma is hier te lezen.

Virtual Reality Bios
Tijdens IDFA 2015 in Groningen kan kennisgemaakt worden met vitual reality.

De Virtual Reality Bios opstelling staat in de foyer met passende content: documentaire/journalistieke films. programma met films, documentaires en andere virtual reality experiences. Een boeiende ontmoeting met VR als voorproefje van de volgende editie van Playground: Virtual Reality op woensdag 9 december.

Inleidingen door journalisten Filmkrant.Live
Tijdens het festival worden dagelijks een aantal films (kort) ingeleid door Filmkrant Live journalisten Sasja Koetsier, Laura van Zuylen en Omar Larabi.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden