Winnende foto’s World Press Photo 2015 in de Der Aa-kerk

Foto: Foto: Omke Oudeman

De winnende foto’s van World Press Photo zijn ook dit jaar weer in de Der Aa-kerk in Groningen te bezichtigen. De tentoonstelling is geopend van vrijdag 20 november tot en met zondag 13 december.

Indrukwekkende nieuwsfoto’s
De tentoonstelling in het koor van de Der Aa-kerk toont een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s die het afgelopen jaar gemaakt zijn door ’s werelds beste fotojournalisten.

De fototentoonstelling reist over de hele wereld en wordt in meer dan negentig wereldsteden geëxposeerd. Er worden intrigerende beelden getoond uit het dagelijks leven, natuur, sport en kunst en cultuur.

Prestigieuze prijzen
World Press Photo heeft in januari dit jaar voor de 58e keer haar prestigieuze prijzen uitgereikt aan internationale persfotografen.

“Alle foto’s van de tentoonstelling zijn enorm indrukwekkend”, aldus het bestuur van Wereld Pers Foto Groningen. “Sommige beelden zijn pijnlijk om te zien, maar we vinden het des te belangrijker om deze beelden naar Groningen te halen en hiermee mensen bewust te maken van wat er in de wereld gebeurt.”

Randprogramma
Behalve de World Press Photo tentoonstelling zijn ook de winnende foto’s van de Online Fotocompetitie en Fotomarathon terug te zien in de Der Aa-kerk. Ook zijn er lezingen en kunnen scholen deelnemen aan het educatie traject.

Stichting Wereld Pers Foto Groningen
De Stichting Wereld Pers Foto Groningen (WPFG) werd opgericht in 2004 door een groep actieve studenten met als doel om de wereldberoemde World Press Photo-tentoonstelling naar Groningen terug te brengen. De stichting wil aandacht schenken aan de fotojournalistiek en de daarmee gepaard gaande mondiale thematiek.

Openingstijden
Vrijdag  20 november tot en met zondag 13 december 2015, dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur
Behalve op zaterdag 12 december, de tentoonstelling is dan geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Avondopenstellingen:
Donderdag 26 november van 10.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag 3 december van 10.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag 10 december van 10.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag 12 december van 18.00 tot 20.00 uur

Het volledige programma, meer informatie en actuele openingstijden zijn te vinden op wpfgroningen.nl.

Locatie:
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden