Uittips voor zondag 27 september

Foto: Jan Buurma

De “day-after” na de Nacht van de Mode met onder andere Klein Berlijn op de Grote Markt en verder de finish op de Vismarkt van de Tocht om de Noord, muziek bij Plato Planet, sport, vlooienmarkt en braderie en de flitsende finale tip “De Nacht van Electra”.

Lees hieronder de vele mogelijkheden voor deze zondag:

Klein Berlijn
De dag ná de Nacht van de Mode van 10.00 uur tot 17.00 uur, verandert de Grote Markt in Klein Berlijn. De  hele Grote Markt wordt voor een dag omgetoverd tot een vintage walhalla. Er is een divers aanbod aan vintage kleding, accessoires en meubels. Ook is er muziek van de heren van Church in the Wild en lekkere versnaperingen.

Stadjersmarkt
Deze dag is de eerste Stadjersmarkt van het seizoen van 10:00 uur – 16:30 uur

Een vlooienmarkt vol met antieke en gebruikte spullen en de braderie met nieuwe waren. Er is ook livemuziek en er zijn gratis kinderattracties.
Voor meer informatie: martiniplaza.nl.

Open Dag van Donar
Vanaf 13.00 uur in Martiniplaza met een heel programma waaronder de spelerspresentatie. Aansluitend om 16.00 uur de oefenwedstrijd tegen Basketball Braunschweig.

Lees ook: Open Dag bij Donar
Voor meer informatie en het hele programma: donar.nl

Tocht om de Noord – Wandelfestival
De laatste dag van de Tocht finisht vandaag in de Der Aa-kerk tussen 13.00 uur en 18.00 uur.

Hier maken alle deelnemers een bijzondere orgelestafette mee als afscheidsconcert van deze tiende editie van TodN.

Lees ook: Finish Tocht om de Noord in de Der Aa-kerk

Grunneger Dag in D’Ellebogen
Van 14:00 uur tot 21:00 uur veranderen De Grote- en Kleine Elleboog en de Turftorenstraat voor een dag in één groot Gronings kwartier. De buurt klinkt, ruikt, proeft en oogt Gronings. Een markt met streekproducten, de Mobiele Dichtersbrigade met Jan Glas en Fieke Gosselaar en muzikale optredens van Bert Hadders en de Nozems, Pé en Rinus & Pé en Rinus Rievaaivol, Marlene Bakker, Lars Koehoorn, Jan Henk de Groot, Harry Niehof. Bron: Uit Groningen.

Plato Planet 2015
Vandaag vanaf 15:00 uur zijn er meerdere concerten voor een zacht prijsje.
De line-up dit jaar bestaat uit: Soak, The Brahms, Orange Skyline (dat een mini-album presenteert), 77 Bombay Street, Woot, Yorick van Norden, Eleonor Coco, Vikings in Tibet, Haevn, Het Universumpje, Close-Up en The Maureens, Bewilder, Leah Rosier, KIN en Robbing Banks. Plato Planet start om 15.00 uur in de Oosterpoort.

Ook kun je muziekinstrumenten maken
In het Kinderatelier maak je met verschillende materialen een geweldig instrument waarmee je misschien wel op het podium durft te staan! Er wordt afgesloten met een optreden. Met twee kunstenaars/docenten van de kinderwerkplaats van VRIJDAG. Er zijn twee sessies: van 16.00 – 17.30 uur en van 17.30 – 19.00 uur. Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

De Nacht van Electra
Vandaag staat de zesde editie van het éénnachtsfestival De Nacht van Electra geheel in het teken van de totale maansverduistering. Het Nationaal Park Lauwersmeer in het Waddengebied is een van de weinige gebieden in Nederland waar de hemel ’s nachts nog echt donker is. Het hele nachtprogramma lees je op www.nachtvanelectra.nl

Lees ook: Nacht van Electra 2015

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden