Finish Tocht om de Noord in de Der Aa-kerk

Tocht om de Noord
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Het wandelfestival Tocht om de Noord eindigt zondag 27 september in de Der Aa-kerk met een orgelestafette voor de deelnemers.

Komend weekend op zaterdag 26 en zondag 27 september is de tiende editie van het wandelfestival Tocht om de Noord (TodN).

Het wandelfestival, De Tocht om de Noord (TodN) gaat kriskras van West naar Oost en van Zuid naar Noord door de provincie Groningen.

Het thema voor deze editie luidt: “Laat je leiden door het geluid van Groningen.”

“Het Gronings Volkslied”
De TodN volgt hiermee de eerste twee regels van het Gronings volkslied; het ene jaar “van Lauwerszee tot Dollard tou” (horizontaal) en het andere jaar: “van Drenthe tot aan ’t Wad” (verticaal).

Muzikale ontdekkingstocht
De Tocht loopt dit jaar volgens de tweede regel van het Gronings volkslied: ‘van Drenthe tot aan ’t Wad‘.

Het wordt een muzikale ontdekkingstocht, waarin vijfduizend wandelaars kennismaken met de cultuur van Groningen met daarbij het orgel in de hoofdrol. De finish is dit jaar in de Der Aa-kerk midden in het centrum van Groningen.

Groningse orgels
De rode draad van de wandeltocht is dit jaar het Groningse orgel, dat in de Middeleeuwen werd geïntroduceerd in vele kerken. Sinds die tijd zijn er allerlei soorten orgels verschenen.

De wandelaars gaan tijdens de Tocht om de Noord veel van deze bijzondere orgels tegenkomen. De afsluiting van de wandeling is in de Der Aa-kerk met haar beroemde Schnitgerorgel.

Alle deelnemers maken tijdens de finish op zondag 27 september als afscheidsconcert van deze tiende editie een bijzondere orgelestafette mee.
Diverse organisten bespelen tussen 13.00 en 18.00 uur het beroemde Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk.

Der Aa-kerk (foto Omke Oudeman)

Voor meer informatie: tochtomdenoord.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen