Nacht Van Electra 2015

Foto: Annelies van der Vegt/ Nacht van Electra

De Nacht van electra 2015 vindt zondag 27 september plaats vanaf middernacht in het Nationaal Park Lauwersmeer.

De zesde editie van de Nacht van Electra 2015 staat geheel in het teken van de “Supermaansverduistering”. Het Nationaal Park Lauwersmeer is een van de donkerste gebieden van Nederland.

De maansverduistering vindt plaats tussen 2.11 uur en 7.24 uur en zal bij geschikt weer goed waarneembaar zijn. In deze zelfde nacht is er ook sprake van een zogenaamde ‘Supermaan’: de maan bevindt zich door haar ellipsvormige baan relatief dichter bij de aarde.

Tijdens de Nacht, op een supermooie locatie aan het water, zijn er warme gezellige tenten tussen de bomen, lekker eten, ontspannend vermaak en koffie met verse croissants van Bakker Peters.

Doorlopend programma
Ook is er een doorlopend programma met onder andere Govert Schilling, films in de lounge yurt over alle min of meer geslaagde pogingen van mens en dier om naar de maan te reizen, en niet te vergeten een prachtige aanroeping van het heelal aan het begin van de verduistering door hoornist Laurens Otto om 2.11 uur. Boswachter Jaap Kloosterhuis van Staatsbosbeheer neemt bezoekers mee op een nachtelijke ontdekkingstocht door het Nationaal Park.

De Nacht van Electra heeft een aantal KarTenten op het terrein staan. Dit zijn kleine kartonnen tenten voor maximaal twee personen. Het is ook mogelijk om eigen kleine tentjes mee te brengen, lees hiervoor de regels op nachtvanelectra.nl/belangrijke informatie.

Telescopen en verrekijkers
Hoe meer telescopen en verrekijkers hoe meer vreugd, dus breng uw eigen apparatuur mee.

Belangrijke info
Kijk voordat u naar de Nacht komt op belangrijke info voor weersomstandigheden of wijzigingen. Ook kunt u hier terecht voor meer informatie en het tijdschema. Meer info: nachtvanelectra.nl

De toegang is gratis.

Locatie:
Strandweg 11 9976VS Lauwersoog
Locatie: 53°23’46.7″N 6°13’34.0″E

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden