Uittips voor zaterdag 12 september

Foto: CC BY-SA 2.0/ Creative Commons/ Flickr/ Xperia2Day

Deze zaterdag is het Open Monumentendag met veel activiteiten en daarnaast is er een markt, muziek en film.

Op zaterdag 12 september openen de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en de synagoge in Appingedam tijdens Monumentendag hun deuren.

Het thema van Open Monumentendag is dit jaar Kunst & Ambacht. Maak kennis met diverse soorten ambachten, beleef al schommelend Der Aa-kerk of ontdek bijvoorbeeld hoe oude graven worden gerestaureerd.

Ook is het Provinciehuis geopend met verschillende activiteiten.

Lees ook:

Ommelander markt
De Ommelander Markt op het Harmonieplein waar bezoekers kennis kunnen maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. Van 10.00 uur tot 16.00 uur.

ReitdiepPOP
Het tweedaagse festival voor jong en oud en het hele gezin in de jachthaven Reitdiep met op de achtergrond de inmiddels ‘wereldberoemde’ kleurrijke pierwoningen biedt een brede en veelzijdige programma.

Op zaterdag is de start om 10.00 uur tot 15.00 uur met een sport & spelevenement, waaronder een straatvolleybaltoernooi (op inschrijving), diverse workshops en clinics. Vanaf 15.00 uur volgt een muziekfestival met een indrukwekkende line-up op verschillende podia op het winkelplein op de kade van de jachthaven.

Voor meer informatie: www.reitdieppop.nl

Finale van de Burger Cook-Off
In de finale staan drie finalisten met hun eigen unieke samengestelde hamburger. Bezoekers mogen proeven en stemmen op hun favoriet. Ook een vakjury beoortdeelt de hamburgers. De finale is op het Bernoulliplein, waar genoten kan worden van unieke hamburgers, drankjes en muziek. De grills gaan om 16.00 uur aan en het festival duurt tot 24.00 uur.

Zienemaan & Sterren Filmfestival
De enige echte openluchtbioscoop van Groningen viert zijn vijfde verjaardag dit weekend.

Vanaf gisteren 11 september, vandaag 12 september en morgen 13 september kun je elke avond genieten van een kwaliteitsfilm, heerlijke hapjes en drankjes en de relaxte Zienemaan-sfeer.

Dit jaar vindt het festival plaats op het voormalige Suikerunieterrein. Op deze dag zijn er diverse foodtrucks, een openluchtexpositie, voorfilmpjes en nog veel meer. Om 21.00 uur start de film “Pelo Malo”.

Lees ook: Zienemaan & Sterren: Openlucht bioscoop op het Suikerunieterrein

Het Nederlands Theater Festival in Groningen
Het Nederlands Theater Festival is dit jaar ook weer on tour om zo ook buiten Amsterdam de parels van afgelopen seizoen te kunnen laten zien. In Groningen zijn vier van deze hoogtepunten van het afgelopen seizoen te zien.

De Stadsschouwburg brengt vandaag Jakop Ahlbom met Horror op de planken.

Vrijdag 11 september was de eerste voorstelling in het Grand Theatre, gekozen door de wijkjury Merals Harem – Ochtendzee.
Voor meer informatie: www.ssbg.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden