Open Monumentendag: Kunst en Ambacht in en buiten het provinciehuis

Foto: Publiek Domein

De provincie Groningen organiseert zaterdag 12 september verschillende activiteiten in en buiten het provinciehuis rond het thema ‘Kunst en Ambacht’ vanwege de landelijke Open Monumentendag.

Het provinciehuis aan het Martinikerkhof is van 10.00 – 17.00 uur voor het publiek geopend.

Het programma is:

 • Voorstellingen door Beno Hofman
  Beno Hofman verzorgt drie keer een voorstelling over schrijnwerker en stadsbouwmeester Allert Meijer (1654-1723) die in 1698/1699 onder andere de Gedeputeerdenkamer heeft verbouwd. De voorstellingen zijn om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur en duren een half uur. Bezoekers van deze voorstellingen verzamelen zich in de centrale hal van het provinciehuis.
 • Presentaties van acht ontwerpers namens House of Design
  De volgende  ontwerpers presenteren zich namens House of Design: Paul Bloemers, Pieter Dijkstra, Monique Middelhoek, Joost Speet, Erna de Bie, Joke Ruiter, Liesbeth van Huet en Nynke-Rixt Jukema
 • Provinciale Staten vertellen over kunst en ambacht in en buiten het provinciehuis
  De activiteiten van Statenleden staan in het teken van kunst en ambacht. De tijden en de locaties vindt u op www.provinciegroningen.nl.
 • Speurtocht voor kinderen in provinciehuis
  Voor de kinderen is er een speurtocht in het provinciehuis georganiseerd. De vragenformulieren zijn verkrijgbaar bij de tafel in de hal en moeten daar ook weer worden ingeleverd. Na afloop krijgen alle deelnemers een leuke surprise.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen