Uittips voor zaterdag 9 september

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/Michielverbeek

Groningen staat compleet in het teken van cultuur. De eerste Groninger Museumnacht, Open Monumentendag, ReitdiepPOP en Ommelander Markt. En verder zijn Open Dagen van verschillende wijkcentra, de Energy Sport Xperience en het nazomerfestival te bezoeken.

Groninger Museumnacht

Vandaag is het zover, de eerste Groninger Museumnacht. Vanaf 19.00 uur vanavond openen alle musea in Groningen hun deuren tot na middernacht. Dit zijn het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, GRID Grafisch Museum Groningen, Noordelijk Scheepvaartmuseum vanaf 10 uur en het Universiteitsmuseum Groningen. Naast een uniek nachtelijk bezoek aan de tentoonstellingen en vaste collecties is er een afwisselend programma met onder meer muziek van Vera’s Charm en Orange Skyline, bijzondere workshops, rondleidingen en interessante sprekers.

Het is de kans om op 1 avond alle musea in de stad te bezoeken. De musea zijn allemaal op loopafstand. Voor meer informatie: citytrip.groningen.nl/groninger-museumnacht

ReitdiepPOP festival in Reitdiephaven

Reitdiephaven staat op 9 en 10 september ook in het teken van ReitdiepPOP, een muziekfestival voor het hele gezin. Het festival biedt vandaag onder meer de CoolKids Party en veel muziek. De dag sluit af met CPsessies on Tour. Lees ook: ReitdiepPOP festival in Groningen Voor meer informatie: reitdieppop.nl

Ommelander Markt

Op het Harmonieplein is de Ommelander Markt vandaag, waar bezoekers kennis kunnen maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Bezoekers kunnen hier de pure producten bekijken, proeven en kopen. Een greep uit het aanbod is onder andere Gronings brood, honing, chuthneys en inmaak, verschillende kazen, verse soepen en hartige taart, groente, vis, vlees, kruiden en planten. De markt is van 10.00 uur tot 17.00 uur in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Kijk voor alle deelnemers op ommelandermarkt.nl

Open Monumentendag

Open Monumentendag is het jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. Ook in de stad en de provincie Groningen openen veel bijzondere monumenten hun deuren voor het publiek. Het thema dit jaar is Boeren, Burgers en Buitenlui.

Van Wall House #2, tot het pand van VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7, de der Aa-kerk tot Martinikerk en Provinciehuis zijn maar een paar voorbeelden. Kijk voor alle resultaten in Groningen op openmonumentendag.nl

Open dag bij MFC ’t Vinkhuys

Vandaag van 11.00 uur tot 16.00 uur organiseert MFC ’t Vinkhuys de jaarlijkse Open Dag. Er zijn allerlei, activiteiten en workshops, muziek, optredens en een foodtruck. Lees ook: Open Dag MFC ’t Vinkhuys Locatie: Diamantlaan 94 in Groningen.

Wijk-UITMARKT bij MFC De Stroming

Om 14.00 uur begint de Wijk-UITMARKT bij MFC de Stroming. Naast de markt, zijn er proeverijen, workshops en kinderactiviteiten.

De markt is tot 17.00 uur. Locatie: Merwedestraat 54 in Groningen.

Energy Sport Xperience: Ontdek sporten op de grootste sportbeurs van het Noorden

In Sportcentrum Kardinge vindt een sportbeurs plaats van 12.00 uur tot 17.00 uur in de grote hal. Alle takken van sport in Groningen presenteren zich aan het publiek. Bezoekers kunnen sporten ontdekken, meedoen aan clinics en informatie vinden op deze sportbeurs.

Nazomeren Festival op Festivalterrein Roodehaan

Het Nazomeren Festival vindt vandaag voor de vijfde keer plaats. Het festivalterrein Roodehaan in de stad staat in het teken van (deep)house, techno en cross-over. Er is een Open Air Stage, de Techno tent, The Happy Feelings en een tweede Open Air met Vunzige Deuntjes en de Poolparty Area.

Het festival speelt ook in op het weer met overdekte tenten en overkappingen, extra houten vloeren en gratis poncho’s

Kijk voor alle informatie en de line up op www.nazomerenfestival.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden