ReitdiepPOP festival in Groningen

Foto: De Redactie

De Reitdiephaven is vanaf vandaag vrijdag 8 tot en met zondag 10 september het decor van ReitdiepPOP. Het is de derde editie van dit festival en heeft een gevarieerd programma voor het hele gezin.

Het programma begint vrijdag met de Big 80’s & 90’s Party en sluit zondag af met Bert Visscher en het Noordpool Orkest, oftewel het dansfeest vol rock- en soulhits van Don Pescatore and his Alcatraz Orchestra.

Programma

Vrijdag

Het festival begint vrijdagavond om 19.30 uur met The Big 80’s & 90’s Party. Ook de dresscode voor deze avond is 80’s en 90’s.

Zaterdag

Op zaterdag is er een uitgebreid kinderprogramma met onder andere ‘Pimp my Bike, de CoolKids Party, een dans- en zingfeest voor kinderen. Verder zijn er talloze muziekacts vanaf 14.30 uur. De line-up bestaat onder meer uit lokaal talent als gevestigde namen, zoals onder meer studentenband E Causa Ignota, Small Town Bandits, Toy Car Taxi en hiphopcollectief Boyz in the Woods.

Verder staan Bourbon Avenue uit Rotterdam en het internationale gezelschap Phoenatix op het podium. Het Groningse CPsessies on Tour sluit de zaterdagavond af.

Zondag

Zondag is er een grote braderie van 11.00 uur tot 18.00 uur aan de haven van de wijk Reitdiep bij het winkelcentrum.

Zondagmiddag treedt de Provinciale Brass Band Groningen op met de Groningse sterren Alex Vissering, Erwin de Vries en Jan Henk de Groot. De Groningse band Van de Straat start de muzikale middag om 13.30 uur.

Het driedaagse festival ReitdiepPOP sluit af met het dansfeest vol rock- en soulhits onder de noemer ‘Kom Dansen Dan’ van Don Pescatore and his Alcatraz Orchestra, ofwel Bert Visscher en het Noordpool Orkest.

Grotendeels gratis

Het festival is grotendeels gratis. Alleen The BIG 80’s & 90’s Party op vrijdagavond kost 5 euro en het optreden van Bert Visscher en het Noordpoolorkest op zondagavond kost 20 euro. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via reitdiepPOP.nl, bij cafetaria De Ideale Buurman en bij de VVV op de Grote Markt.

Voor meer informatie: www.reitdieppop.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden