Uittips voor zaterdag 20 mei

Foto: De Redactie

Deze dag is het de twaalfde editie van de Dag van de Bouw, waarbij een rondleiding mogelijk is op het bouwterrein van Groninger Forum, het Maak Festival, schapen scheren, nieuwbouw of naar de Meikermis en nog veel meer.

Hieronder een greep uit de mogelijkheden.

Dag van de bouw – Bouwterrein Groninger Forum geopend

Het bouwterrein van het Groninger Forum achter de Grote Markt is deze dag vanaf 10.00 uur geopend voor publiek tijdens de twaalfde editie van de Dag van de Bouw. Er is een rondleiding langs het spectaculaire bouwwerk, een speciaal uitgestippelde route leidt het publiek door en langs het in opbouw zijnde Groninger Forum-gebouw en de parkeergarage eronder. Lees ook: Dag van de Bouw: Bouwterrein Groninger Forum geopend voor publiek

Maak Festival in Groningen

De vijfde editie van het Maak Festival Groningen vindt vandaag plaats rond en in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat (stadsbibliotheek). Ook is er vanaf 11.00 uur elk uur een droneshow in het Grand Theatre. Het festival is het podium voor techniek, creativiteit en vindingrijkheid met stands, workshops, kleine presentaties en installaties, talks. Lees ook: Maak Festival 2017 in Groningen

Koffie voorproef- en verhalenmiddag

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert vandaag tussen 12.00 uur en 16.00 uur een voorproefje op de zomertentoonstelling Koffie Vers(ch) Gebrand! Onder het genot van een goed kop koffie krijgen belangstellenden informatie over uw eigen koffie- of theeblikken. Ook is er volop gelegenheid bijzondere verhalen over de koffiebranderijen die in Noord Nederland actief waren of nog zijn, zoals onder andere Tiktak, Broekema, Kahrel’s, Niemeijer en Jansonsius, te delen met de gastconservator.

Het Behouden Blik organiseert deze zomer in het Noordelijk Scheepvaartmuseum een tentoonstelling die volledig in het teken staat van de vele koffiebranderijen en theepakkerijen die Noord-Nederland rijk was vanaf het begin van de 19e eeuw. Voor meer informatie: noordelijkscheepvaartmuseum.nl 

Schaapscheerdersfeest 2017

Vandaag vindt het jaarlijks terugkerende Schaapscheerdersfeest op de Beestenborg plaats. Er zijn vanaf 13.30 uur allerlei activiteiten en attracties, kraampjes en spelletjes. En natuurlijk meekijken hoe een echte schaapsscheerder alle schapen op de kinderboerderij scheert.

Locatie: De Beestenborg, Akeleiweg 69 in Groningen.

Voor meer informatie: kinderboerderij en speelweide De Beestenborg

Groninger Nieuwbouwdag

Vandaag is de Groningse Nieuwbouwdag in Vesta Woonforum. Geïnteresseerden kunnen informatie krijgen over bestaande en nieuwe woningbouwprojecten in Groningen, Haren en Meerstad.

Deelnemende projecten zijn onder andere Lunettenhof, Helpermaar of wonen in Tersluis in Meerstad, of Powerhouse Helperpark en Toekomst in Het Harener Holt. Kijk hier voor alle deelnemende projecten.

Tussen 11.00 uur en 15.00 uur zijn er informatiestands, makelaars, verkoopadviseurs en brochures te vinden in Vesta Woonforum, Peizerweg 74 in Groningen.

Meikermis in Groningen

Dit weekend is de laatste kans om naar de meikermis in Groningen te gaan. Het centrum van Groningen staat vol met 60 kermisattracties. De meikermis staat op de Vismarkt en de Grote Markt en op de Ossenmarkt staan nostalgische attracties voor kinderen, zoals het mini-reuzenrad en de zweefmolen.

Lees ook: Meikermis in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden