Maak Festival 2017 in Groninger Forum

Maak Festival 2015.
Foto: © Knelis

De vijfde editie van het Maak Festival Groningen, hét podium voor techniek, creativiteit en vindingrijkheid vindt zaterdag 20 mei plaats.

Uitvinden, hacken, knutselen, breien, bouwen, creatief met kurk. Rond en in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat (stadsbibliotheek), staat alles in het teken van creativiteit.

Er zijn stands, workshops, kleine presentaties en installaties, lezingen, een dag tot de nok toe gevuld met innovatie, creativiteit en techniek.

Vanaf 11.00 uur is er elk uur een droneshow in het Grand Theatre. Vanuit het hele land zijn makers naar Groningen gekomen om hun nieuwste project te presenteren. Ze laten het je graag zien en vertellen er alles over bij de Maker Talks. Daarnaast kijk je je ogen uit bij de expositie en mag je ook nog eens overal aan zitten en zelf mooie dingen maken.

Highlights

Een aantal highlights uit het programma naast de droneshow zijn: de vliegende kat genaamd de orvillecoptor, en zijn vliegende broertjes de ostrichcoptor (struisvogel) en de proctorcoptor (rat), de fair grounds (een vrolijke verzameling nostalgische kermisattracties), DYI DNA (haal DNA uit een aardbei) of maak je eigen Tetris-zeefdruk.

Het Maak Festival wordt tweejaarlijks georganiseerd door een aantal enthousiaste makers uit Groningen (stichting MF050) en het Groninger Forum.

Het doorlopende programma is van 10.00 uur tot 17.00 uur

Locatie

Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen

Kaartverkoop: 5,00 (early-birdtickets, verkrijgbaar tot en met 14 mei), € 7,50 (normaal), € 3,50 (13 t/m 18 jaar) en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree via website en kassa Oude Boteringestraat 18.

Meer informatie via groningerforum.nl/maakfestival

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden