Uittips zaterdag 13 mei

Foto: Google Maps

Vandaag staan er verschillende mogelijkheden op het programma om er op uit te gaan. Hieronder staan een aantal mogelijkheden.

Ommelander Markt

Vandaag is de Ommelander Markt op het Harmonieplein in Groningen in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Bezoekers kunnen kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel. De markt biedt groente, fruit, jam en paling, maar ook handgesponnen en handgeverfde wol, thee en nog veel meer.

Kijk hier voor alle deelnemers. De Ommelander Markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur

Meikermis

Ook een bezoek aan de 60 attracties op de Meikermis is mogelijk voor jong en oud. Of een lekkere oliebol of suikerspin. De Meikermis is te vinden op de Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt. Lees ook: Meikermis in Groningen

Walk for Life Groningen

Walk for Life, het gezelligste wandel- en loopevenement van het jaar vindt deze zaterdag plaats rondom en nabij het prachtige natuurgebied van het Paterswoldsemeer. Het evenement heeft als doel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker bij jongvolwassenen ten bate van het UMCG Kanker Researchfonds.

Er zijn verschillende afstanden voor wandelaars, hardlopers en Nordic Walking liefhebbers. Ook is er een Kidsrun van 2,4 kilometer.

Om 14.00 uur organiseert de Walk for Life, in samenwerking met het 44e Pantserinfanteriebataljon RI JWF, de eerste Landmacht Challenge Bootcamp. Er wordt een parcours van 2,4 kilometer rond de Hoornse Plas uitgezet door het water (bij goed weer) en over land.

Inschrijven kan tussen 8.00 uur en 11.00 uur op locatie. Graag contant betalen, pinnen is niet mogelijk.

Kijk voor alle informatie: walkforlive.nl

Finale Eurovisiesongfestival in Groninger Forum

De finale van het Eurovisiesongfestival live op het grote doek onder de noemer ‘Douze points live!’ vindt vanavond plaats in het Groninger Forum. De host deze avond is Dolly Bellefleur.

Om in de stemming te komen is er een voorprogramma en live optredens, met onder meer Dutch Diva Marga Bult. De aanvang is om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op: groningerforum.nl.

40 jaar Simplon: Big Daddy Kane

Big Daddy Kane komt specaal deze avond naar Simplon voor 40-jarig bestaan Simplon. De aanvang is om 20.30 uur. Kijk voor meer informatie: simplon.nl.

Lees ook: Simplon viert deze maand 40-jarig jubileum

Lustrum Concert Popkoor YES! in Der Aa-kerk

Het Popkoor YES! uit Eelde-Paterswolde viert dit jaar haar 5-jarig bestaan met een spetterend optreden op deze in de Der Aa-kerk in Groningen. In de lustrumvoorstelling The Colours of Summer komt een wisselend repertoire langs van gevoelige nummers. Het koor wordt begeleid door piano, gitaar, cajon en cello.
De voorstellingen zijn om 15.00 uur en om 19.30 uur. Lees ook: Lustrumconcert Popkoor YES! in de Der Aa-kerk in Groningen

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.popkooryes.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden