Simplon viert deze maand 40-jarig jubileum

Foto: PR Simplon

Simplon viert deze maand het 40-jarig jubileum. In 2017 organiseert Simplon al 40 jaar lang activiteiten in het pand aan het Boterdiep in Groningen en bood een podium voor vooruitlopers. Niches, nieuw geluid en jonge makers vinden vanuit Simplon hun weg naar een groter publiek.

De maand mei staat extra in het teken van het jubileum met vier speciale activiteiten gericht op de pijlers van het poppodium. Er wordt een divers programma geboden waarmee een aantal oude helden teruggehaald worden en tevens vooruitgekeken met helden van de toekomst. Dit zijn Big Daddy Kane, Dr. Lektroluv, Ronnie Flex & Deuxperience Band en Technootjes + Hartslag naar Simplon.

  • Big Daddy Kane – Zaterdag 13 mei

De 48-jarige Amerikaanse MC is geen onbekende in de hiphop-scene. Kane wordt gezien als een pionier in het vak. Zo maakte hij ooit een begin aan de ‘fast rap’-trend, bracht hij een revolutie in de hiphop-scene en leerde hij de jonge, toen nog onbekende, Jay-Z alle kneepjes van het vak. De talentvolle Big Daddy Kane is nog steeds één van de grootsten en een mega entertainer.

  • Dr. Lektroluv – Zaterdag 13 mei

De dokter staat wereldwijd bekend als het toonaangevende gezicht van de electro muziek. De man met het groene masker brengt dit jaar een speciale release uit met ‘Elektrik World’, een compilatie van werkelijk alle denkbare electroklassiekers. Na zeer geslaagde shows in het verleden is het tijd deze Belgische electro held weer in Simplon uit te nodigen.

  • Ronnie Flex & Deuxperience Band – Vrijdag 19 mei

Daar is hij dan: Ronnie Flex, in unieke setting met zijn Deuxperience Band. Hij stond al eens eerder bij ons op het podium in maart 2015, vlak voor het grote succes. Nu, twee jaar later, is Ronnie Flex één van de grootste hiphop artiesten van Nederland. Dit is misschien wel de laatste keer dat je deze hiphop held in zo’n intieme omgeving kunt zien!

  • Technootjes + Hartslag – Zaterdag 20 mei

Jarenlang waren Technootjes en Hartslag toonaangevend in hun genre en vormden ze voor velen een eerste aanraking met de house- en technocultuur. Zowel de feesten als de organiserende dj’s Miguel en Harde Baas hebben een onmiskenbaar grote rol gespeeld in de geschiedenis van Simplon. Ter ere van het jubileum bundelen ze eenmalig de krachten.

Geschiedenis

Begin jaren ’70 stond het pand van Simplon leeg en werd het gekraakt door hippies en kunstenaars. Vanaf 1977 werden de allereerste activiteiten georganiseerd en begin jaren ’80 kreeg de punkcultuur de overhand. In de loop der jaren is er steeds breder geprogrammeerd en namen dance en hiphop een prominente plek in binnen de programmering.

Voor meer informatie: simplon.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden