GGD Groningen: Geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met COVID-19

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen donderdagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 blijft sinds woensdag staan op 352 in de provincie. Van deze 352 personen zijn er 187 in de zorg werkzaam. Het aantal besmettingen is waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest.

Het totaal aantal overledenen door het coronavirus blijft staan op vijftien mensen uit de provincie.

Het aantal vastgestelde besmettingen loopt volgens de GGD de afgelopen weken heel langzaam op. ‘Op grond daarvan lijkt de verspreiding van het virus in onze provincie zich te stabiliseren’ aldus de GGD.

Zeker gezien de versoepelingen die afgelopen week hebben plaatsgevonden en die ook de komende periode in de planning staan is niet uit te sluiten dat de komende dagen en weken nog nieuwe besmettingen zullen worden vastgesteld. Daarom blijft volgens de GGD grote waakzaamheid geboden.

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen blijft stabiel, bleek uit de cijfers eerder op donderdagmiddag. Voor de veertiende dag op rij zijn er volgens het RIVM nog steeds achttien patiënten uit de gemeente Groningen opgenomen zijn (geweest) met een besmetting met COVID-19.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 28 nieuwe meldingen. Daarmee steeg het officiële aantal overledenen door het coronavirus naar 5.590. In Nederlandse ziekenhuizen zijn 27 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus. Sinds het begin van de uitbraak hebben in totaal 11.457 patiënten in Nederlandse ziekenhuizen gelegen door het virus. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is met 270 bevestigde besmettingen gestegen naar 43.481.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld. ‘Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden’, aldus het RIVM.

Actuele cijfers COVID-19 van donderdag 14 mei 2020

  • Positief geteste personen: 43.481 (+270);
  • Ziekenhuisopnames: 11.457 (+27);
  • Overleden personen: 5.590 (+28).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden