GGD Groningen: Vijftien nieuwe besmettingen met coronavirus

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur vijftien personen positief getest op het coronavirus. Het totaal komt inclusief de vijftien nieuwe besmettingen op 275 personen. Dat meldt GGD Groningen zaterdagmiddag.

In totaal zijn zeven patiënten overleden uit de provincie Groningen door het coronavirus.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt volgens de GGD hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Intensive Care

In de provincie Groningen lagen zaterdagochtend om 10.00 uur 62 patiënten op de Intensive Care en 64 personen op een speciale verpleegafdeling. Ten opzichte van vrijdag is op de IC één patiënt er bij gekomen. Op de speciale verpleegafdeling is sprake van een toename van twee patiënten.

Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN) zaterdagmiddag.

In de noordelijke ziekenhuizen liggen in totaal 120 corona-patiënten op een niet IC-bed en 104 patiënten op een IC-bed. Dit betreft patiënten met een aangetoonde besmetting met COVID-19 of een verdenking daarop. Van de 224 patiënten komen 78 personen uit een andere regio.

Ook de RIVM meldde zaterdagmiddag vijftien nieuwe ziekenhuisopnames. Landelijk zijn er 189 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Het totaal aantal ziekenhuisopnames staat op 8.386.

Ook zijn er 132 personen als overleden gemeld. Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2643. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Coronacijfers van zaterdag

  • Positief geteste personen: 24.413 (+1.316)
  • Ziekenhuisopnames: 8.386 (+189)
  • Overleden personen: 2.643 (+132)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden