Tweeëntwintig coronapatiënten in ziekenhuizen in Noord-Nederland

Foto: Fernando Zhiminaicela via Pixabay

In de noordelijke ziekenhuizen liggen donderdag tweeëntwintig patiënten met een verdenking op COVID-19.

Doordat het aantal patiënten met een aangetoonde besmetting of een verdenking daarop weer oploopt is het Acute Zorg Netwerk Noord-Nederland is in een crisisvergadering bijeen geweest en kunnen de komende dagen ook patiënten uit andere regio’s worden overgenomen.

Noordelijke ziekenhuizen

Achttien patiënten zijn volgens het Acute zorg Netwerk Noord Nederland opgenomen op de gewone verpleegafdelingen en vier op de intensive cares. Van de ic-patiënten ligt er één in Groningen, één in Drenthe en twee in Friesland. Op de gewone afdelingen ligt één patiënt in Groningen, vier in Drenthe, en dertien in Friesland.

Er lagen sinds het begin van de zomer haast geen coronapatiënten in de ziekenhuizen in Noord-Nederland. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) is woensdag weer gestart en denkt dat het aantal verzoeken om patiënten te verplaatsen de komende dagen “beduidend” zal toenemen.

De eerste veertien coronapatiënten werden woensdag overgeplaatst naar andere delen van het land, omdat de druk in de ziekenhuizen te groot werd. De ziekenhuizen hebben afgesproken de reguliere zorg niet af te bouwen, zoals aan het begin van het coronavirus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden