GGD Groningen start met Gezondheidsmeter

Foto: De Redactie

GGD Groningen start vanaf donderdag 10 september met de Gezondheidsmeter Volwassenen en Ouderen 2020. Ongeveer 30.000 Groningers ontvangen hiervoor een vragenlijst per post. De vragen gaan over onder andere lichamelijke en psychische gezondheid en de leefomgeving.

De ‘Gezondheidsmeter’ is een grootschalig landelijk vragenlijstonderzoek naar de gezondheid en leefstijl van volwassenen en ouderen dat eens in de vier jaar gehouden wordt.

Het CBS heeft willekeurig ruim 30.000 Groningers geselecteerd. GGD Groningen hoopt dat de mensen die een vragenlijst opgestuurd krijgen, mee willen doen aan dit onderzoek. Zo kan een betrouwbaar beeld van de volksgezondheid verkregen worden.

Resultaten

De resultaten van de Gezondheidsmeter 2020 worden medio juni 2021 bekend gemaakt. Gemeenten gebruiken de cijfers van de Gezondheidsmeter als basis voor hun gezondheidsbeleid. Met de uitkomsten kunnen gemeenten en GGD Groningen samen bepalen wat nodig is om de gezondheid van haar inwoners te verbeteren.

In het hele land

Ook andere GGD’en in Nederland starten deze maand de Gezondheidsmeter. Hierdoor is het mogelijk de resultaten op regionaal niveau te vergelijken. De GGD’en werken hierin samen met het RIVM en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Meer informatie

Meer informatie over de Gezondheidsmonitor en de bijbehorende privacy-regeling is te vinden op de website van de GGD: www.ggd.groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden