RIVM: 29 coronabesmettingen in provincie afgelopen week

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen werden 29 besmettingen met het coronavirus gemeld bij de GGD afgelopen week, tussen 25 augustus en dinsdag 1 september 10.00 uur. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

Dat zijn 4,9 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is een daling ten opzichte van vorige week. Toen werden 45 COVID-19 patiënten gemeld. Uit de wekelijkse update blijkt dat er geen ziekenhuisopnames en overlijdens waren.

In de gemeente Delfzijl werden 23 personen (93,2 per 100.000 inwoners) positief getest. Alleen in de gemeente Pekela werden geen besmettingen aangetroffen.

Landelijk

Het RIVM kreeg 3.597 meldingen binnen over positieve testresultaten. Dat zijn negen melding meer dan vorige week.

Het coronavirus heeft afgelopen week 24 mensen in Nederland het leven gekost. In de afgelopen week werden 57 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Dat zijn er 27 minder dan vorige week , blijkt uit de wekelijkse rapportage van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Ruim 163.000 mensen lieten zich testen bij de GGD. Het reproductiegetal ligt rond de 1.

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Omdat de kans groot is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland volgens het RIVM waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Dinsdagavond persconferentie Rutte over coronavirus

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven dinsdagavond om 19.00 uur opnieuw een persconferentie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus in het land.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden