GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van de GGD Groningen donderdagmiddag.

Bij 367 personen in de provincie Groningen is COVID-19 vastgesteld sinds het begin van de epidemie. Ook zijn 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dit aantal blijft gelijk sinds 16 mei.

Minder coronapatiënten op de intensive care

Nog 67 mensen met het coronavirus liggen op de intensive care. Dat zijn zes minder dan op woensdag en het laagste aantal sinds half maart.
De intensive cares behandelen 568 mensen met andere aandoeningen. Dat zijn er veertien minder dan op woensdag. Het betekent dat in totaal 635 mensen op een ic liggen.

Onder normale omstandigheden, voor de coronacrisis, zouden dat er 800 tot 900 zijn. “Dit geeft aan dat de reguliere zorg nog niet op het oude peil is”, aldus Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Op de verpleegafdelingen van ziekenhuizen liggen 261 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 28 minder dan op woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Landelijk

Het RIVM kreeg vier nieuwe meldingen over sterfgevallen door het coronavirus. Daarmee is het aantal overledenen van wie vaststaat dat ze waren besmet met het virus gestegen tot 6078. Ook zijn drie nieuwe ziekenhuisopnames gemeld van coronapatiënten. Over positieve testen kreeg het RIVM 132 meldingen binnen. Het virus is in totaal nu vastgesteld bij 49.319 Nederlanders.

Het werkelijke aantal besmettingen en doden ligt hoger, omdat tot voor kort slechts beperkt werd getest. Ziekenhuisopnames en sterfgevallen worden vaak pas na een of meerdere dagen doorgegeven.

Actuele cijfers COVID-19 van donderdag 18 juni 2020

  • Positief geteste personen: 49.319 (+132);
  • Ziekenhuisopnames: 11.835 (+3);
  • Overleden personen: 6.078 (+4).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden