Gerard Smit stopt na 35 jaar als coach bij Lycurgus

jun 24 , 14:40 Sport
smit lycurgus
Gerard Smit stopt na 35 jaar als coach bij Lycurgus. Smit begon zijn carrière in 1989 en maakte de groei van Nova Tech Lycurgus mee en stond aan de basis van de promotie naar de Eredivisie in 1998. Volgens Lycurgus is Smit de enige coach in Nederland die ervoor zorgde om met de drie eerste teams van een club op het hoogst mogelijke niveau Eredivisie, B-League en Eerste Divisie actief te zijn.
Daarnaast won Smit als assistent-coach alle prijzen mee van Nova Tech Lycurgus, waaronder drie landstitels en maakte hij alle 57 Europese wedstrijden mee. Van het debuut in 2008 tegen het Slowaakse Vk Chemes Hummené tot het recentste avontuur tegen SC Prometey Dnipro uit de Oekraïne afgelopen november.
Smit vierde onlangs zijn zeventigste verjaardag en volgens hem is 'nu het moment gekomen om te stoppen'. ‘Arjan Taaij stopt en dat is voor mij een mooi moment om dat ook te doen. Ik heb behoefte aan meer vrije tijd en wil op andere momenten gaan reizen dan alleen in de zomer vakantie'. Lycurgus gaat bovendien werken met fulltime trainers werken. "Ik blijf wel betrokken en zal me er ook zeker nog wel eens mee bemoeien, maar voor nu is het mooi geweest."
Sam Gortzak is de opvolger van Smit.