Bizarre wedstrijd FC Groningen tegen FC Twente: 1-3

Het was een bizarre wedstrijd zaterdagavond tussen FC Groningen en FC Twente door drie strafschoppen, waarvan één benut, veel gele en rode kaarten, de tussenkomst van de VAR en een scheidsrechter volgens het boekje. De eindstand werd 1-3.

Het initiatief lag het eerste kwartier bij FC Groningen. In de achtste minuut was de eerste kans voor Groningen. Een voorzet van Zeefuik kwam niet bij Doan aan, maar bij Lundqvist, die hard op het doel schoot.

Penalty

Scheidsrechter Bax wijst na ruim een kwartier spelen naar de stip na een tackle van Itakura. Aitor schiet op de lat via Padt. Na een inzet van de VAR krijgt Groningen na bijna een half uur spelen een penalty omdat Gudmnunsson onderuit werd gehaald door Verhaegh in het strafschopgebied. Kaj Sierhuis mist de penalty eveneens.

Rode kaarten

Vlak voor rust krijgt Lundqvist een rode kaart na het haken van Espinosa in de middencirkel. Te Wierik krijgt geel voor het geven van commentaar. Op slag van rust kreeg Te Wierik rood voor een gestrekt been, nadat de VAR scheidsrechter BAX vroeg te kijken naar de beelden.

Bij rust, na zeven minuten extra tijd, staat het nog 0-0. FC Groningen moest verder met negen man.

Nakamura schiet vervolgens de 0-1 binnen na een vrije trap in de 55e minuut. Scheidsrechter Bax geeft opnieuw een strafschop nadat hij de beelden heeft bekeken op advies van de VAR na een incident in het strafschopgebied. Aitor benutte de tweede penalty wel, 0-2.

In de 84e minuut maakt Doan de aansluitingstreffer na een hard schot op het doel (1-2). Ver in de blessuretijd van opnieuw zeven minuten maakt Vuckic de beslissende 1-3.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen AZ op het programma. De vraag is of deze wedstrijd in Alkmaar gespeeld gaat worden, omdat zaterdagavond een deel van het dak van het AFAS-stadion is ingestort door de storm.