Rugby Club Groningen strikt hoofdcoach van formaat

Nieuwe hoofdcoach Allard Jonkers (links) krijgt officiële das overhandigd door voorzitter Sietse Manning (rechts).
Foto: Rugbyclub Groningen

Rugby Club Groningen heeft Allard Jonkers als hoofdcoach aangetrokken voor het nieuwe seizoen 2019-2020. Deze ervaren topcoach met ervaring op ereklasse- en nationaal niveau verbindt zich voor minimaal een jaar aan de Groningse club.

Jonkers heeft onder andere drie jaar ervaring als hoofdcoach van Rugby Club ’t Gooi, één van de absolute topclubs in Nederland. Daarnaast werkte hij als coach met de Nederland A-selectie en werkt hij voor Rugby Nederland met de onder 20-selectie.

“Ik kom oorspronkelijk uit Drenthe. Toen ik weer naar het Noorden verhuisde, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging”, aldus Jonkers. “Noord-Nederland heeft namelijk ontzettend veel rugbytalent, maar er is nog geen club die uitkomt op het hoogste niveau. Al het talent trekt momenteel dus weg naar de topclubs elders in het land. Dat is zonde. Daar wil ik verandering in brengen, samen met Rugbyclub Club Groningen en de rest van de regio.”

Rugby is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Ook de rugbyclub op Sportpark Esserberg merkt dit. Voorzitter Sietse Manning: “Je ziet dat het ledenaantal de laatste jaren sterk toeneemt. Nadat in 2015 het WK werd uitgezonden, zag je overal in Nederland ontzettend veel nieuwe leden. Zowel bij de jeugd, als bij de dames en heren. Dit heeft ook een positief effect gehad op onze resultaten als club.”

De rugbyclub promoveerde de afgelopen zeven jaar tweemaal met het eerste team. Afgelopen seizoen 2018-2019 speelden ze in de landelijke Eerste Klasse, de één-na-hoogste klasse in Nederland. Aan het einde van het seizoen speelden zij een play-off voor promotie naar het hoogste niveau, de Ereklasse, maar deze wedstrijd werd met 20-12 verloren van Utrechtse Rugby Club.

Volgend jaar komt Heren 1 van Rugby Club Groningen weer uit in de Eerste Klasse. De ambitie is om in de nabije toekomst alsnog de stap naar het hoogste niveau te zetten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden