FC Groningen legt spits Benschop vast

Charlison Benschop.
Foto: © www.sportphotoagency.com

FC Groningen heeft de 29-jarige spits Charlison Benschop gecontracteerd voor twee seizoenen. Benschop komt transfervrij over van De Graafschap, dat hem huurde van het Duitse FC Ingolstadt huurde.

Benschop speelde bijna driehonderd officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij in totaal bij bijna honderd goals (doelpunten en assists) betrokken was.

De in Willemstad op Curaçao geboren spits begon zijn profcarrière in 2008 in Waalwijk bij RKC. Hij speelde daarna bij AZ, het Franse Stade Brest, Fortuna Düsseldorf en Hannover 96.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is zeer tevreden met de komst van Benschop. “Na het aantrekken van keeper Marco van Duin en verdediger Bart van Hintum hebben we met de komst van Charlison opnieuw een speler met ervaring aan ons weten te binden. Hij is een sterke spits, die met zijn type spel prima bij ons past. Charlison geeft ons aanvallend een extra optie”. “Charlison had diverse opties, maar we zijn heel blij dat hij voor FC Groningen heeft gekozen.”

Benschop sluit per direct aan in het trainingskamp van de eerste selectie in Norg.

Reacties

0