Rugby Club Groningen speelt tegen Nederland O20 rugbyteam

Foto: Rugby Club Groningen

Het eerste heren team van Rugby Club Groningen speelt vandaag, zondag 6 januari tegen het Nederland 020 rugbyteam, het nationale team met spelers onder de twintig jaar, op de Esserberg in Haren. De wedstrijd wordt gespeeld tijdens de nieuwjaarsborrel.

Traditioneel wordt er op Rugby Club Groningen op de eerste zondag van het jaar voor de nieuwjaarsborrel de wedstrijd oud tegen jong gespeeld. Op deze dag krijgt de jonge generatie de kans om zich te bewijzen tegenover de ervaren generatie op de sportclub. Het is een viering voor het begin van het nieuwe jaar en het begin van de tweede fase van de competitie voor alle teams.

Championship poule

Het NL O20 team is uitgenodigd door RCG1 om een wedstrijd te spelen net voordat de tweede helft van het seizoen begint. Voor het NL O20 team is het een wedstrijd waarin de spelers met elkaar kunnen speler ter voorbereiding op het EK en een kans om zichzelf te tonen. Voor RCG1 is het een wedstrijd om weer in het wedstrijdritme te komen voor in de eersteklasse championship poule.

Het NL O20 team heeft het afgelopen jaar het opgenomen tegen de O20 van Roemeniƫ, Portugal en Rusland tijdens het rugby onder twintig EK. Het RCG1 team is in de 1e fase van de competitie geƫindigd op de derde plek van de landelijke eersteklasse en heeft zich hierdoor geplaatst in de in de eersteklasse championship poule.

De wedstrijd begint om 13.00 uur. De entree is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden