Donar plaatst zich voor finale om landstitel

Donar heeft zich geplaatst voor de finale om de landstitel. De Groningers wonnen dinsdagavond in Den Bosch met 72-68 van New Heroes.

De best-of-seven serie eindigde door de winst in 4-0 voor Donar.

Het werd nog een spannende wedstrijd, meldt Donar. De eerste helft ging het gelijk op en was de stand na het eerste kwart 18-19. Bij rust was de stand 34-31. Na rust liepen de Groningers uit naar voorsprong en stond het bij het derde kwart op 42-54. In de slotfase hield Donar de voorsprong vast en werd het 72-68.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 21 punten en Lance Jeter maakte 20 punten.

De tegenstander in de finale wordt Landstede Basketbal uit Zwolle of ZZ Leiden. De stand is nu 2-2.

De finale is ook een best-of-seven serie en begint op zaterdag 13 mei in Groningen.

Voor meer informatie: donar.nl