FC Groningen verliest van Willem II

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-1 verloren van Willem II met 2-1.

Een kwartier voor tijd maakte invaller Mimoun Mahi de gelijkmaker. Willem II, van voormalig FC-trainer Erwin van de Looi maakte de winnende goal vijf minuten voor tijd de winnende goal.

Beide ploegen hadden in de eerste helft een paar kansen, de ruststand was echter 0 – 0.

Tibbling was na de pauze het eerst gevaarlijk, maar zijn inzet was niet hard genoeg. Halverwege de tweede helft maakte invaller Haye uit de rebound de 1 – 0 voor Willem II.

Direct na het doelpunt verving Etiënne Reijnen Tom Hiariej en even later werd Bryan Linssen vervangen door Alexander Sørloth. Een voorzet van Ruben Jenssen werd goed doorgekopt door Tom van Weert waarna invaller Mahi kwartier voor tijd de bal langs doelman Lamprou kon schuiven, 1-1.

Vijf minuten voor tijd kwam Willem II op voorsprong doordat Padt een hoge voorzet tegen de lat tikte, waarna Ogbeche de rebound kon inkoppen.

FC Groningen blijft staan op 9 punten uit 11 duels. Volgende week zaterdag 5 november speelt FC Groningen uit tegen NEC in Nijmegen.