FC Groningen strijdend ten onder in halve bekerfinale

Een strijdend FC Groningen verloor in de halve finale van de KNVB beker met 2-1 van Feyenoord. Maar strijd leverde Groningen, dat in de Keuken Kampioen Competitie speelt, wel.

FC Groningen begon de wedstrijd aanvallend en wist na 30 minuten te verrassen met een 0-1 voorsprong. Laros Duarte scoorde via het been van verdediger Thomas Beelen van Feyenoord. Feyenoord drong vervolgens wel aan maar liep tegen een muur van Groningen aan.

Na rust had vooral Feyenoord balbezit had. Op zoek naar de gelijkmaker kwam Feyenoord een kwartier na rust op gelijke hoogte doordat verdediger David Hancko de 1-1 knap binnentikte na een voorzet van Calvin Stengs. Ondanks dat Groningen streed voor elke meter maakte Ondrej Lingr de winnende goal voor Feyenoord.

FC Groningen wist de stand niet meer gelijk te trekken, maar had het Feyenoord niet makkelijk gemaakt.