‘Hoefijzerafrit’ naar Corpus den Hoorn komend weekend dicht voor aanplant groen

01 mrt , 9:10 Nieuws
afgesloten afrit 36a
Aanpak Ring Zuid
Voor het planten van groen gaat komend weekend de 'hoefijzerafrit' naar Corpus den Hoorn komend weekend dicht. De werkzaamheden zijn aan de noordzijde van de weg, waardoor de afrit (36a) voor verkeer vanaf het Julianaplein naar Corpus den Hoorn en het Martini Ziekenhuis dicht is. Ook is er één rijstrook minder beschikbaar voor verkeer vanaf het Vrijheidsplein.
De afrit naar Corpus den Hoorn staat volgens Aanpak Ring Zuid bekend om zijn zeer scherpe bocht. Van boven gezien doet de vorm van de afrit denken aan een hoefijzer.
Langs de ringweg zijn eind vorig jaar al veel bomen en ander groen aangeplant. In totaal komen langs de ringweg 1100 zuiliepen te staan. Ook komen er bomen op de taluds (hellingen). Verder komen er rozenstruiken in de middenberm. Geluidsschermen worden voorzien van klimplanten. Zo krijgt de ringweg een groene uitstraling.
Dat zorgt niet alleen voor een fraaie aanblik, maar helpt er ook aan mee dat de weg smaller oogt. "Automobilisten zijn dan minder geneigd het gaspedaal te diep in te drukken", aldus Aanpak Ring zuid.

Omleiding

De afsluiting van afrit 36a vanaf Ring Zuid naar het Martini Ziekenhuis is dicht van vrijdagavond 1 maart om 22.00 uur tot zondagavond 3 maart om 22.00 uur. Het verkeer kan doorrijden naar Hoogkerk, daar de A7 af en in de andere richting de A7 weer op richting de stad. Daarna kun je via afrit 36 naar het Martini Ziekenhuis.