Strijdend FC Groningen behaald een punt

Met een positieve energie speelde FC Groningen zondag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Het resultaat was een punt na een gelijkspel van 1-1.

Na zeven nederlagen op rij was het een enerverende wedstrijd met verschillende kansen over en weer. Na een mogelijkheid van Thomas Suslov om te scoren in de eerste minuten van de wedstrijd viel de goal aan de andere kant. Sem Steijn zorgde na vijf minuten spelen voor de 0-1 voor Twente.

Groningen kreeg verschillende mogelijkheden op de gelijkmaker onder meer door Suslov, debutant Elvis Manu en Ricardo Pepi en ook Twente kreeg nog enkele kansen op een tweede goal.

Ook in de tweede helft zorgde Groningen voor dreiging en dit resulteerde in een verdiend gelijkspel. Debutant Oliver Antman zorgde twintig minuten voor tijd voor de 1-1. Antman nam de bal direct op de slof na een ‘wippertje’ van Hove: 1-1. Manu kreeg nog een kans, maar deze bal werd afgevlagd voor buitenspel.

Door het gelijkspel staat FC Groningen nu op de één na laatste plaats in de eredivisie met dertien punten uit twintig wedstrijden.

Aanstaande zaterdag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen PSV in Eindhoven. De wedstrijd begint om 20.00 uur.