FC Groningen verlies van Ajax in Euroborg

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1 – 2 verloren van Ajax thuis in de Euroborg.

Alexander Sørloth keerde terug in de basis. Bij Ajax ontbrak trainer Frank de Boer, die ziek was.

Groningen startte in de eerste helft goed en kreeg via Michael de Leeuw al snel een schietkans. Bryan Linssen moest na een kwartier het veld verlaten met een hamstringblessure.

Ook Hedwiges Maduro, invaller Oussame Idrissi, Sørloth en Jesper Drost kregen in de eerste helft grote kansen, maar scoorden geen van allen.

Ajax speelde vooral de eerste helft een matige wedstrijd. In de tweede helft moest Maduro na vijf minuten geblesseerd het veld verlaten. Ajax kwam beter in het spel en Anwar El Ghazi scoorde na een uur de 1 – 0 voor Ajax.

Hans Hateboer haalde tien minuten later Younes onderuit in het strafgebied, waarop een strafschop volgde. Lasse Schöne neemt de penalty en zorgt voor de 2 – 0.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Mike van der Hoorn zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en speelde Ajax met 10 man.
In de slotfase van de blessuretijd schoot Hoesen een vrije trap van circa 20 meter in de kruising. De eindstand was hiermee 1 – 2 voor Ajax.

“Conclusie: de eerste helft was goed, maar het rendement lag vandaag te laag”, volgens van de Looi.

Volgende week zaterdag 20 februari speelt FC Groningen uit tegen AZ.