Matthew Otten is de nieuwe coach van Donar

Foto: Publiek Domein

Donar heeft Matthew Otten aangesteld als coach voor de komende twee seizoenen, met een optie voor een derde jaar. Otten volgt Pete Miller op, die tijdelijk coach was na het ontslag van Ivan Rudez in april.

De 39-jarige Otten was afgelopen seizoen coach van Yoast United uit Bemmel. Otten groeide op in Californië en bezocht high school en college in Yuba en San Francisco, alvorens als speler de overstap te maken naar Europa. .

Hij speelde in Cyprus, Engeland, Zwitserland en Nederland. In Groningen is Otten vooral bekend als shooting guard in de seizoenen 2009-2010 en 2010-2011, toen hij voor GasTerra Flames uitkwam. Hij won met onder andere Matt Bauscher en Matt Haryasz het landskampioenschap in 2010 en de beker in 2011.

Matthew Otten startte zijn coachcarrière als assistent onder Sam Jones bij SPM Shoeters in 2015. Vanaf 2019 was hij clubcoach bij de Dreamfield Dolphins (de voorloper van Yoast) en assistent-bondscoach bij het Nederlands Team onder Maurizio Buscaglia, een functie die hij nog steeds bekleedt.

“Hij kent de club en de stad Groningen goed en weet als geen ander om te gaan met de druk die er op deze positie rust”, aldus Donar. “Bovendien weet hij hoe het is om in MartiniPlaza successen te vieren”.

“Mijn stijl is snel basketbal, gespeeld met het hart en gemengd met intelligentie. Ik ben een echte “together guy” en ik verwacht dat mijn team zal begrijpen dat we werken aan iets dat groter is dan wijzelf”, aldus Matthew Otten. “Het is mijn ambitie om harder te werken dan al onze tegenstanders en met een hoog energieniveau een hoog niveau basketbal te spelen, zodat Donar fans hier deel van uit willen maken”.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden