FC Groningen speelt gelijk tegen Vitesse

FC Groningen speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

De eerste kans was voor Vitesse nadat Dammers de bal kwijtraakte. Matus Bero was na elf minuten zeer dicht bij de openingstreffer voor Vitesse, maar de middenvelder raakte de onderkant van de lat en zag de thuisploeg ontsnappen.

In de eerste helft maakte Patrick Joosten in de 29e minuut de 1-0 voor Groningen. Na een mooie voorzet van dammers maakte Joosten met een prachtig afstandsschot de 1-0. Vlak voor rust maakt Openda de gelijkmaker na een vrije trap voor Vitesse. Nannane neemt de vrije trap snel en slim en de verdediging staan niet op te letten.

Na rust ging het lang gelijk op, maar verdedigend stond Groningen goed te voetballen. Vitesse had veel balbezit, maar wist dit niet te benutten. Beide ploegen kregen mogelijkheden.

In de 63e minuut kreeg Broja de grootste kans in de tweede helft door doelman Padt te omspelen maar vervolgens de bal over het lege doel te schieten.

De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. FC Groningen staat zevende met veertien punten.

Zondag 29 november speelt FC Groningen thuis tegen Willem II.